Start2Camp

5 apps voor het leren van een andere taal

5 apps voor het leren van een andere taal
6262 6

Op vakantie kom je vaak al een heel eind als je een beetje Engels spreekt. Toch spreken bijvoorbeeld maar weinig Fransozen en Spanjaarden ook goed Engels. Daarom is het handig dat je niet alleen tijdens je kampeervakantie in Frankrijk ’s ochtends bij de bakker ‘deux baguettes et une croissant’ kunt bestellen, maar je je ook verder wat wegwijs kunt maken in een vreemde taal. We zetten vijf handige apps op een rij waarmee je gemakkelijk een nieuwe taal kunt leren. Zo maak jij je in elk vakantieland verstaanbaar.

 1. Babbel

  Babbel is een handige app waarmee je maar liefst 13 verschillende talen kunt leren. Het leuke van Babbel is dat je kunt kiezen tussen ‘beginner’ of ‘gevorderde’. Zo krijg je een taalcursus op maat. Daarnaast worden de woorden en zinnen voor je uitgesproken, zodat je ook je uitspraak kunt oefenen. Je kunt de app downloaden voor iOS en Android.

 1. Memrise

  Het geheim van Memrise zit hem in de herhaling. Veel zinnetjes en woorden komen constant terug, waardoor ze makkelijker blijven hangen. Daarnaast gaat het verder dan alleen wat zinnen die handig zijn op de camping of in een plaatselijk dorpje. Je kunt niet alleen Europese talen leren, maar er zitten ook talen in als Arabisch, Chinees of Japans. Dus mocht je op zoek zijn naar wat extra uitdaging, dan kun je het beste Memrise gebruiken. De app is gratis te downloaden voor iOS en Android.

 1. Duolingo

  Verreweg het meest geregistreerde gebruikers heeft de gratis app Duolingo. Spelenderwijs kan jong en oud met deze app een nieuwe taal leren. Het is wel jammer dat je vanuit het Nederlands alleen Engels kunt leren. Maar als je voldoende Engels beheerst, kun je ook andere talen als Frans, Duits en Spaans leren. Je kunt de app zo instellen dat je elke dag bijvoorbeeld tien minuten kunt oefenen. Als je de opdrachten goed maakt, ontgrendel je steeds weer een nieuw level. Zo blijft het uitdagend. Je kunt de app downloaden voor Android en iOS.

 1. AnkiMobile

  AnkiMobile werkt met flashcards. Aan de hand van deze cards krijg je woorden te zien die je moet inprenten. Vervolgens wordt gecontroleerd of je de kaarten goed onthouden hebt. Dankzij het slimme algoritme weet de app precies met welke woorden je moeite hebt. Deze verschijnen dan net zo lang totdat je ze onder de knie hebt. De app werkt goed voor het leren van een nieuwe taal. Het nadeel is wel dat het een betaalde app is, waar je € 21,99 voor betaalt.

 1. Mondly

  Nog een leuke app die je kan helpen een andere taal te leren, is Mondly. Deze gemakkelijke app leert je door middel van simpele foto’s, gesprekken en gesproken zinnen een nieuwe taal te leren. Elke dag heb je een les die je kunt volgen. Als je sneller een nieuwe taal wilt leren, kun je er ook voor kiezen om een premiumaccount te nemen. Zo’n account kost € 19,99 per taal en € 24,99 voor alle 33 talen.

Verstaanbaar in het buitenland

Google Translate heeft de mogelijkheid om een ingesproken tekst te vertalen, maar het kan ook met de app SayHi. Mocht je tijdens een etentje op vakantie op zoek zijn naar de juiste woorden, dan biedt deze app een uitkomst. Het enige dat je hoeft te doen is dat wat je wilt bestellen inspreken in je telefoon en de vertaling komt er zo uitrollen. Het is niet direct een app waarmee je een andere taal leert, maar wel een app waarmee je je wegwijs kunt maken in het buitenland. Nog een voordeel: de app is gratis!

Heb je nog goede aanvullingen op deze tips? Laat het ons weten door een reactie achter te laten onderaan dit blogbericht of door het contactformulier in te vullen.

Reageer op dit artikel

6 Reacties


 • Lex

  Dit zijn 5 hele goede apps waar je taal mee kan leren. Toch zijn er nog meer goede Apps/websites zoals iTalki en Lyricstraining.

  Je kunt op https://www.hetlevendeboek.nl/lifestyle/18-gratis-taal-apps/ 18 gratis taal Apps vinden

  Reageer
 • Lisanne de graaf

  Ik zelf vind een taalcursus fijner. Je krijgt daar begeleiding en het sluit beter aan op je eigen behoeften.

  Reageer
 • Mira van Kuijeren Brezanski

  Ik leer Duets op mijn tablet en ik wil ook op mijn PC leren maar ik kan instaleren APP en ook wil ik weten of ik apart moet betalen als ik op alle twee toestellen wil instaleren een taal te leren..
  Bedankt voor u medewerken
  Met vriendelijke groeten.
  Mira Brezanski

  Reageer
 • Nys Christiane

  hallo graag zou ik Frans volgen duolingo , maar ik kan niet bekregen in de Nederlandse taal en hoe moet ik betalen pre pal bezit ik niet heb ook geen ervaring in bank verrichtingen bedankt voor antwoord Nys Christiane

  Reageer
 • Bianca

  Super handige tips. Zelf heb ik ook een van de apps gebruikt om mijn Engels te verbeteren, echter zit ik er wel echt aan te denken om een cursus Engels te volgen. Hoe denken jullie erover?

  Reageer

Laat een reactie achter

Meld je aan!

Meld je aan!

Gratis kamperen in een avontuurlijke tent of luxe SunLodge?

Meld je aan voor de Start2Camp Kampeertest!

Meld je aan!

Gratis kamperen in een avontuurlijke tent of luxe SunLodge?

Gratis kamperen in een avontuurlijke tent of luxe SunLodge?

Meld je aan voor de Start2Camp Kampeertest!