Start2Camp

5 redenen om te kamperen in België

5 redenen om te kamperen in België
715 0

Op weg naar Frankrijk of Spanje rij je vaak door België heen. Maar je zou het land tekort doen als je het slechts als doorreisland bestempelt. Met de Belgische Ardennen, lange kuststrook en gezellige steden als Antwerpen, Brugge en Brussel is er in dit land genoeg te doen voor een kampeervakantie. En dat is slechts het tipje van de sluier! Daarom geef ik je vijf redenen om te kamperen in België.

Moules-frites

Zwarte emaillen mosselpannetjes met daarnaast goudgele friet. Het is het beeld dat je ’s zomers op veel terrassen in België tegenkomt. Moules-frites wordt als hét nationale gerecht van België beschouwd. In de pannetjes gaat met gemak zo’n anderhalve kilo aan Zeeuwse mosselen. De frieten worden geserveerd met mayonaise. Traditiegetrouw staat het gerecht op de Belgische nationale feestdag, 21 juli, in veel huishoudens op het menu.

Ieper

Slag om Ieper

Bijna tegen de Franse grens ligt het kleine stadje Ieper. Als je daar nu over de Grote Markt loopt, zou je niet denken dat hier tijdens de Eerste Wereldoorlog flink gevochten is. Toch is niets minder waar. Bezoek bijvoorbeeld het In Flanders Fields Museum, waar het verhaal over de Slag om Ieper verteld wordt. En elke avond om 20:00 uur onder de Menenpoort in Ieper blaast de plaatselijke brandweer de Last Post, ter nagedachtenis aan de 55.000 soldaten die zijn gesneuveld en niet meer geïdentificeerd zijn.

Carnaval

België is een echt carnavalsland. In heel het land wordt het feest gevierd. Het van oorsprong katholieke feest start drie dagen voordat de vastentijd begint. In heel België komen tijdens deze dagen de mooiste praalwagens uit schuren en garages voor de carnavalsoptocht. Iedereen gaat verkleed en per stad wordt er een Prins Carnaval gekozen. De oudste carnavalsstoet, de Halfvastenstoet van Maaseik, bestaat al sinds 1865 is daarmee de oudste carnavalsoptocht van Vlaanderen.

Oudste markt van België

La Batte-markt in Luik bestaat al sinds de 16e eeuw en is daarmee de oudste markt van België. Waar het ooit begon met een grote veemarkt, zijn er in de loop der jaren veel groente- en fruithandelaren bijgekomen. Tegenwoordig vind je op de drie kilometer lange markt ook antiek, kleding en er worden dieren verkocht. ‘Batte’ is een oud-Frans woord voor ‘dijk’ of ‘kade’. Toepasselijk voor een markt die elke zondagochtend op de kade van de Maas plaatsvindt.

De Hoge Vennen

De Hoge Venen

In de Belgische Ardennen, tegen de grens met Duitsland, ligt natuurreservaat De Hoge Venen. Dit veengebied beslaat zo’n 4500 hectare. Een wandeling over de uitgestrekte heidevelden, graslanden en weiden geven je een echt gevoel van vrijheid. Je kunt zo ver kijken als het oog reikt. Er zijn talloze wandelroutes, die je grotendeels over typische vlonderpaden aflegt. Sommige gedeeltes van het gebied mag je slechts met een gids bewandelen. In het natuurreservaat leven edelherten, reeën, wilde zwijnen, lynxen en korhoenders in het wild.

Reageer op dit artikel

Laat een reactie achter

Meld je aan!

Meld je aan!

Gratis kamperen in een avontuurlijke tent of luxe SunLodge?

Meld je aan voor de Start2Camp Kampeertest!

Meld je aan!

Gratis kamperen in een avontuurlijke tent of luxe SunLodge?

Gratis kamperen in een avontuurlijke tent of luxe SunLodge?

Meld je aan voor de Start2Camp Kampeertest!