Start2Camp

5 redenen om te kamperen in Frankrijk

5 redenen om te kamperen in Frankrijk
844 0

Frankrijk. Ik hou zo enorm van dit land van stokbrood, wijn, kastelen en rivieren. Al van kinds af aan ga ik hier op vakantie en ook deze zomer pak ik de auto weer en vertrekken we naar dit fijne kampeerland. Er zijn voor mij veel meer dan vijf redenen om vakantie te vieren in Frankrijk, maar ik zet er alvast enkele voor je op een rijtje.

Kasteel van Versailles

Hét icoon van de Franse architectuur is het kasteel van Versailles, dat vlak bij Parijs ligt. Een wandeling door het kasteel neemt je mee naar de tijd dat Frankrijk nog een koninkrijk was. De wandtapijten en spiegels binnen en gouden daklijsten en imposante pilaren geven het kasteel een statige allure. Vergeet ook een bezoek aan de symmetrisch aangelegde tuinen niet.

Paleis van Versailles

14 juli

Op 14 juli 1789 werd met de bestorming van de Bastille het startschot gegeven voor de Franse Revolutie. Een dag die elke zomer gevierd wordt met veel vuurwerk en festiviteiten en in heel het land hangt de vlag uit. Zelfs de brandweer heeft zijn eigen feestje, met het bal des pompiers dat in de kazernes wordt gehouden.

Quiche lorraine

Eten hoeft niet ingewikkeld te zijn om smaakvol te zijn. Dat bewijst de Franse quiche lorraine wel. De traditionele versie eet je met ham, kaas, eieren en room erin. Het gerecht is afkomstig uit de Noord-Franse regio Lotharingen, maar staat tegenwoordig in heel Frankrijk op de kaart.

Tour de France

Elke zomer barst in Frankrijk de strijd om de gele trui weer los tijdens het grootste wielerevenement in de wereld; de Tour de France. Ga je naar Frankrijk, dan kun je van tevoren de route van de tour opzoeken en wie weet sta jij straks de koplopers en het peloton aan te moedigen.

Morvan

Bergen van Morvan

In het hart van de Bourgogne ligt de Morvan, een gemoedelijk berggebied. Het is er rustig, kalm en stil en er liggen 1500 kilometers aan wandelpaden voor je klaar. Groene heuvels, grote bospartijen en verlaten dorpjes maken de Morvan een prettige regio om te verblijven.

Ben je al eens in Frankrijk geweest? Heb je nog goede aanraders of echte must sees? Laat het ons weten door een reactie achter te laten!

Reageer op dit artikel

Laat een reactie achter

Meld je aan!

Meld je aan!

Gratis kamperen in een avontuurlijke tent of luxe SunLodge?

Meld je aan voor de Start2Camp Kampeertest!

Meld je aan!

Gratis kamperen in een avontuurlijke tent of luxe SunLodge?

Gratis kamperen in een avontuurlijke tent of luxe SunLodge?

Meld je aan voor de Start2Camp Kampeertest!