Start2Camp

5 redenen om te kamperen in Italië

5 redenen om te kamperen in Italië
534 0

Wil je dit jaar weer gaan kamperen, maar je weet nog niet waarnaartoe? Ga dan naar Italië! Dit land heeft voor iedereen wat te bieden. Bezoek de grote steden waar je op elke hoek van de straat de rijke historie kan ontdekken of zoek de gezellige drukte op in een kustplaatsje. Daarnaast is het hier echt genieten van de Italiaanse keuken, want naast pasta’s en pizza’s hebben de Italianen nog veel meer te bieden uit de keuken. Dus zet je smaakpapillen aan het werk! Ik benoem graag nog wat andere leuke dingen, waarom jij naar Italië zou moeten gaan. 

Jong

Als er een plek op de wereld is die volop historie ademt dan is het Italië. Toch is het land zelf pas in 1861 ontstaan.  In de periode dat de Romeinen het voor het zeggen hadden, is het land omgetoverd in een openluchtmuseum met vele historische bezienswaardigheden. Een van de beroemdste is het Flavisch Amfitheater, beter bekend als het Colosseum in de hoofdstad Rome.

Palio - Siena

Trots

Elke zomer op 2 juli en 16 augustus maken de inwoners van de Toscaanse stad Siena zich klaar voor de Palio, de jaarlijkse paardenraces op de Piazza del Campo.  In 1287 begon het spektakel waarbij een gewonnen veldslag werd gevierd. Nu is het een strijd tussen verschillende stadswijken waarbij kosten noch moeite gespaard worden om als winnaar uit de bus te komen.

Traktatie

Het traditionele ijs is voor liefhebbers een belangrijke reden voor een bezoek aan Italië. Inmiddels is de lekkernij wereldwijd verkrijgbaar dankzij de Siciliaan Francesco Procopio de Coltelli, die een belangrijke rol had in de geschiedenis van de ‘gelato’. Hij startte ooit de eerste ijswinkel buiten Italië in Parijs. Maar natuurlijk smaakt het ijs nergens zo lekker als op Italiaanse bodem.

Bij de boer

Op een agriturismo maak je het reilen en zeilen van een Italiaanse boerderij van dichtbij mee. Olijven plukken, druiven stampen of een handje helpen bij het maken van honing. Dat kan op een van de vele agrarische bedrijven die gasten ontvangen. Veel agriturismi bieden overnachtingsmogelijkheden in een appartement, maar steeds vaker kun je er ook kamperen.

Kamperen in Italie

Eilandleven

Sardinië, Sicilië, Elba, Capri, Ischia, Stromboli en zo zijn er nog veel meer. Italië is rijk aan bijzondere eilanden. Overal vind je er authentieke dorpjes en mooie stranden. Maar ook een uitstapje naar Murano of Burano is zeer de moeite waard. Deze schilderachtige eilandjes liggen in de lagune bij Venetië. De bewoners laten je graag Italiaanse ambachten zien, zoals glasblazen en kantwerk.

Interesse gewekt? Kijk dan eens op Eurocampings.nl/italie om de leukste camping te vinden die aan al jouw wensen voldoet.

Reageer op dit artikel

Laat een reactie achter

Meld je aan!

Meld je aan!

Gratis kamperen in een avontuurlijke tent of luxe SunLodge?

Meld je aan voor de Start2Camp Kampeertest!

Meld je aan!

Gratis kamperen in een avontuurlijke tent of luxe SunLodge?

Gratis kamperen in een avontuurlijke tent of luxe SunLodge?

Meld je aan voor de Start2Camp Kampeertest!