Start2Camp

5 redenen om te kamperen in Schotland

5 redenen om te kamperen in Schotland
531 0

Iedereen weet wel waar Schotland om bekend staat: de kilt, de hooglanden, de doedelzak, prachtige landschappen, vele meren, whisky’s en gezellige steden zoals Glasgow en Edinburgh. Maar waarom zou je nou moeten gaan kamperen in Schotland? We geven je 5 redenen waarom!

Harry

In de Schotse Hooglanden beleefde Harry Potter allerlei magische avonturen. Het traject van de Zweinstein Express is een van de mooiste filmlocaties die je kunt bezoeken. Het bekende spoorwegviaduct ligt in het plaatsje Glenfinnan dat omringd wordt door unieke berglandschappen. Ook de wandelroute ‘West Highland Way’ is een echte aanrader.

Glenfinnan bekend van Harry Potter

Organen

De Schotse keuken is divers en kent ook een aantal bijzondere gerechten, zoals haggis. Dit vleesgerecht wordt gemaakt van schapenhart, -long en -lever. Even mengen met ui, havermout, kruiden en bouillon en je hebt echte, traditionele haggis. Grote kans dat je het op je bord ziet liggen als je een full Scottish breakfast bestelt.

Full Scottish breakfast

Als een sprookje

Majestueuze bergen, mystieke meren en een imposante kuststrook. Dat zijn de Schotse Hooglanden. Combineer dat met adembenemende luchten en frisgroene vlaktes en het is misschien wel het meest sprookjesachtige tafereel dat je in Europa kunt zien. Wist je trouwens dat er dolfijnen zwemmen voor de kust van Moray Coast?

Schotse hooglanden

Spelletjes

Van mei tot september vinden overal in Schotland Highland Games plaats. Touwtrekken, boomstamgooien, dansen, atletiek en doedelzak spelen. Allerlei traditionele Schotse activiteiten komen voorbij tijdens deze evenementen. En dat met dat typische Schotse landschap als achtergrond. Wat wil je nog meer?

Highland games in Schotland

Nessie

Als je wandelt dan door die Schotse Hooglanden, let je dan wel op of je het Monster van Loch Ness spot? Het verhaal over dit monster is al eeuwen oud en in de loop der tijd zouden duizenden mensen het dier gespot hebben. Misschien ben jij wel de volgende!

Meer van Loch Ness

Camper huren in Schotland

Je kunt gemakkelijk met je eigen auto en tent naar Schotland afreizen, want met de ferry ben je er zo! Maar er is ook een andere optie: een camper huren! Boek een goedkope vlucht naar Edinburgh en vind via Goboony.com de ideale camper voor jullie ontdekkingsreis door het mooie Schotland.

Reageer op dit artikel

Laat een reactie achter

Meld je aan!

Meld je aan!

Gratis kamperen in een avontuurlijke tent of luxe SunLodge?

Meld je aan voor de Start2Camp Kampeertest!

Meld je aan!

Gratis kamperen in een avontuurlijke tent of luxe SunLodge?

Gratis kamperen in een avontuurlijke tent of luxe SunLodge?

Meld je aan voor de Start2Camp Kampeertest!