Start2Camp

5 redenen om te kamperen in Spanje

5 redenen om te kamperen in Spanje
797 0

Eerder gaf Esther je al vijf redenen om te kamperen in België. Dit keer geef ik je vijf redenen om te kamperen in Spanje. Het land van de paella, sangria, tapas en nog veel meer heerlijke specialiteiten. Maar ook ideaal om te kamperen, want het heeft ontzettend veel te bieden. Voor iedere kampeerder is er in Spanje wel iets leuks te doen of beleven.

Creatief leven

Salvador Dalí is een van de grootste surrealistische kunstenaars ter wereld geworden. In 1973 werd het voormalige theater in zijn geboortestad Figueres tot museum ingericht. Zowel binnen en buiten is het een groot kunstwerk. Onder de verzameling werken staan ook stukken van kunstenaars die hij bewonderde. Dalí overleed in 1989. Hij is begraven bij het museum.

Dalí Museum Figueres

Spaanse traditie

Vertrouwen, eensgezindheid, evenwicht, adrenaline, kracht en passie; dat zijn de benodigde ingrediënten bij het bouwen van een menselijke toren. Zo’n castell is in Catalonië meestal onderdeel van een dorpsfeest en het resultaat van een enorme massa inwoners die samen een grote piramide vormen. Niemand mag vallen, want dan moeten ze weer van voor af aan beginnen.

Like a local

Er doen meerdere verhalen de ronde, maar Cádiz zou de stad zijn waar de oorsprong van de tapas ligt. Toen koning Alfonso de 13e zijn glas bedekte met een deksel (tapa) tegen vliegjes, gebruikte men de tapa om allerlei kleine gerechtjes op te leggen. Elke regio bereidt tapas met andere, vaak lokale ingrediënten. Zo zijn ze in Barcelona gek op tapas met vis.

Wijngevecht in Haro

In het normaal zo lieflijke stadje Haro gebruiken ze maar al te graag een aantal vaten wijn voor de jaarlijkse ‘Slag van de Wijn’, het Batalla del Vino. Op 29 juni steken alle deelnemers zich in witte kleding met om hun nek een rood sjaaltje. Na het startsein is het de kunst om zo lang mogelijk je kleren schoon te houden. Een ware uitdaging, want de wijn vliegt in het rond en het hele stadje kleurt dieprood.

Sierra Nevada Spanje

Natuurreservaten

Bergen, vulkanen, moerassen, bossen, valleien, gletsjers of kliffen, Spanje heeft het allemaal. In Catalonië is natuurreservaat Montseny een kleurrijk decor. In Andalusië is de Sierra Nevada op ruim 3.000 meter hoogte een uniek stukje natuur. Fuente Dé is een natuurgebied in het Picos de Europa-gebergte met spectaculaire uitzichten en leuke wandelroutes, ook voor kinderen.

Reageer op dit artikel

Laat een reactie achter

Meld je aan!

Meld je aan!

Gratis kamperen in een avontuurlijke tent of luxe SunLodge?

Meld je aan voor de Start2Camp Kampeertest!

Meld je aan!

Gratis kamperen in een avontuurlijke tent of luxe SunLodge?

Gratis kamperen in een avontuurlijke tent of luxe SunLodge?

Meld je aan voor de Start2Camp Kampeertest!