Start2Camp

5 unieke campings in Nederland

5 unieke campings in Nederland
506 0

Voor een bijzondere kampeerervaring hoef je echt niet altijd de grens over. Zo zijn er in Nederland veel campings die ieder op hun eigen manier uniek zijn. Van slapen in een boomtent tot een camping waar je zelf de handen uit de mouwen moet steken. Ik heb er vijf voor je uitgezocht.

Geen druppel

Hoewel vakantie vieren vaak geassocieerd wordt met een lekker drankje op z’n tijd, is alcohol natuurlijk helemaal niet nodig om een leuke kampeervakantie te beleven. Zo denken ze er op Camping ’t Spoek (Beekbergen) ook over. Al sinds 1933 wordt de camping geëxploiteerd door de ANGOB (Algemene Nederlandse Geheel-Onthouders Bond). Dit betekent dat er op het terrein geen alcohol wordt verkocht en ook niet wordt geschonken. Campinggasten mogen ook zelf niets meenemen en nuttigen.

De boom in!

Slapen in een echte boomtent? Het kan op De Hertshoorn in Garderen! Hier vind je drie boomtenten waar je met maximaal vier personen een unieke overnachting kunt beleven. De groene, druppelvormige tenten kennen niet veel luxe en comfort, maar wel volop sfeer. Zeg nou zelf: wie wil hier nu niet een nachtje doorbrengen? Het is trouwens ook mogelijk om er een ontbijtje bij te boeken. Het is tenslotte vakantie …

Unieke campings

Handjes uit de mouwen

Op natuurcamping Hof ter Linde (Ritthem) kun je terecht voor een originele kampeerervaring. Het terrein, waar je onder andere een fruitgaard en een voedselbos vindt, is nogal arbeidsintensief. Vandaar dat de eigenaren, een enthousiaste familie, altijd wel behoefte hebben aan extra groene vingers. Als je daarom als gast een aantal uur per dag op de camping komt werken, mag je gratis kamperen en je eigen lunch plukken. Vers van het land!

Tukken in een truck

Op zoek naar een stoere accommodatie? In dat geval moet je zeker naar camping Torentjeshoek, gelegen in Dwingeloo. Daar kun je namelijk de nacht doorbrengen in een heuse legertruck. Deze is bedoeld voor twee personen. In de nabijgelegen kleinere LegerJeep hangen nog eens twee veldbedden. Hierdoor kun je er met vier personen een unieke ervaring van maken. In de legertruck vind je een keukentje met een driepitskookstel, een tafel met twee ingebouwde banken en een tweepersoonsbed. Maar fijner is het om lekker buiten aan de picknicktafel te zitten.

Unieke campings

Kamperen en bezinning

De Betteld (in Zelhem) is een camping die met recht bijzonder genoemd mag worden. Het is namelijk het grootste christelijke vakantiepark van ons land. De camping bestaat al lang, sinds 1972, en heeft meer dan driehonderd vaste plaatsen. Op het terrein vind je zeven congreszalen, waarvan de grootste (de Ichtuszaal) plaats biedt aan maar liefst 1800 mensen. In de zalen worden het hele jaar door conferenties gehouden. In de vakanties wordt er bovendien een uitgebreid christelijke programma aangeboden op de camping.

Wie kent er nog een?

Ken jij nog andere unieke campings in Nederland die je graag wilt delen met andere kampeerders? Laat dit dan zeker in een reactie weten.

Reageer op dit artikel

Laat een reactie achter

Meld je aan!

Meld je aan!

Gratis kamperen in een avontuurlijke tent of luxe SunLodge?

Meld je aan voor de Start2Camp Kampeertest!

Meld je aan!

Gratis kamperen in een avontuurlijke tent of luxe SunLodge?

Gratis kamperen in een avontuurlijke tent of luxe SunLodge?

Meld je aan voor de Start2Camp Kampeertest!