Start2Camp

Ervaar Nederland en België op zijn mooist

Ervaar Nederland en België op zijn mooist
179 0

Heb je geen zin om urenlang in de auto te zitten voor een kampeervakantie? Geniet dan eens van een vakantie in België of in Nederland. Proef een lekker Belgisch wijntje of ervaar een uniek natuurgebied tijdens een wadlooptocht. Met deze vijf tips ervaar je zo het échte vakantiegevoel!

1. Rembrandtjaar

Bij de 350ste sterfdag van schilder Rembrandt wordt in 2019 uitgebreid stilgestaan. In verschillende Nederlandse steden vind je tentoonstellingen, themawandelingen en lezingen. Ook bijzonder: de videoprojectie in de Young Rembrandt Studio in Leiden, in het 17e-eeuwse huisje waar hij ooit echt leerde schilderen.

Campingtip: Vakantiepark Koningshof (5,3 km van Leiden)

Rembrandt

2. Waterlinie

Het grootste rijksmonument van Nederland, de Nieuwe Hollandse Waterlinie, doet dit jaar een gooi naar een plek op de Werelderfgoedlijst van Unesco. De 85 kilometer lange verdedigingslinie loopt van Muiden tot de Biesbosch. Daartussen kun je van alles bekijken, van forten tot betonnen schuilplaatsen en kazematten.

Campingtip: RCN Vakantiepark Zeewolde 

Waterlinie

3. Waddenzee

Door de unieke werking van eb en vloed heeft de Waddenzee een ecosysteem dat je nergens anders ter wereld vindt. Dit zorgt voor meer 10.000 planten- en diersoorten, vaak zeldzame. Wil je eb en vloed zelf ervaren, boek dan een tocht op een platbodem. Bij laag water valt het schip droog en klim je van boord om over de zeebodem te wandelen!

Campingtip: Camping De Zeehoeve (bij Harlingen)

4. Unieke vondsten

De mooiste antieke, brocante of vintage items scoor je op een Belgische markt. In de buurt van je camping vind je er ongetwijfeld een. Populair zijn de grote antiekmarkt in Tongeren (zondag), de antiek- en brocantemarkt in Leuven (zaterdag) en de vintagemarkt in Brussel (eerste zondag van de maand).

Campingtip: Camping Grimbergen (7,7 km van Brussel)

Brocantemarkt België

5. Belgische wijn

Belgisch bier proeven we regelmatig, maar wijn? Het Hageland, vlak bij Leuven, staat er al eeuwenlang bekend om. Door de heuvels en het warmere klimaat voelen de druivenstokken zich er helemaal thuis. Je kunt een wandeling maken over de Wijngaardberg in Wezemaal of toeren langs de wijnboeren.

Campingtip: Camping Hof van Eeden (15,2 km van Wezemaal)

Wat zijn jouw favoriete activiteiten om te ondernemen tijdens een kampeervakantie dicht bij? Laat het ons weten in de reacties!

Reageer op dit artikel

Laat een reactie achter

Meld je aan!

Meld je aan!

Gratis kamperen in een avontuurlijke tent of luxe SunLodge?

Meld je aan voor de Start2Camp Kampeertest!

Meld je aan!

Gratis kamperen in een avontuurlijke tent of luxe SunLodge?

Gratis kamperen in een avontuurlijke tent of luxe SunLodge?

Meld je aan voor de Start2Camp Kampeertest!