Start2Camp

7 onmisbare apps voor een onvergetelijke vakantie

7 onmisbare apps voor een onvergetelijke vakantie
2256 1

De mobiele telefoon is inmiddels niet meer weg te denken vandaag de dag. Ook tijdens je kampeervakantie is de telefoon een heel handig hulpmiddel. Zo kun je vele verschillende apps downloaden die je vakantie nog zorgelozer maken dan ze al is. En dat is toch wat iedereen wil, een zorgeloze vakantie? Daarom doen we een greep uit de lange rij aan apps en zetten we de 7 grappigste, handigste en meest onmisbare vakantieapps op een rijtje.

 1. ACSI Europa-app
  Vind met de ACSI Europa-app heel gemakkelijk een camping bij jou in de buurt. Niet alleen routebeschrijvingen, maar ook contactgegevens en campingbeoordelingen zijn via deze app te vinden. En alle campings in de app worden elk jaar bezocht door ACSI-inspecteurs, dus je kunt ervan uitgaan dat ze van goede kwaliteit zijn. Vanaf € 0,99.
 1. Péago
  De tolwegen in Frankrijk zijn talrijk. Met Péago kun je de goedkoopste weg naar jouw Franse bestemming vinden. De app leidt je langs zo min mogelijk tolhuisjes, waardoor de kosten beperkt blijven. Een handige app, vooral wanneer je een lange weg door het grote Frankrijk voor de boeg hebt. Prijs: € 3,99.
 1. Weatherpro
  Het weer is van grote invloed voor de vakantieganger. Daarom is het ook logisch dat je de weersverwachtingen nauwgezet volgt. Wil je bijvoorbeeld weten of de zon schijnt als je op de camping aan zult komen, dan heb je aan Weatherpro een goede partner. Weatherpro vertelt je op elk moment gedetailleerd het actuele weer en de weersverwachting van elke locatie. Prijs: € 2,99
 1. Creepy Campfire Tales
  Deze Engelstalige app is een leuk hulpje om de spanning rondom het kampvuur aan te wakkeren. Hij bevat een reeks kampvuurverhalen die je toehoorders de stuipen op het lijf jagen. En zijn ze nog niet bang genoeg, laat ze dan extra schrikken met de enge geluidseffecten. Een geinige gratis app.
 1. Wandelzapp
  Tijdens je vakantie kun je prachtige natuurwandelingen maken. Wandelzapp helpt je hierbij op weg. De app beschikt over meer dan 800 wandelroutes in Nederland, van kort tot lang, door natuur of stad. Daarnaast kun je ook achtergrondinformatie over de wandelingen vinden. De app en de eerste wandelroute zijn gratis. Daarna vanaf €1,99 per wandeling.
 1. Babelshot
  Met een beetje Engels kom je in Europa al een heel eind. In veel landen worden de aanwijzingen op bijvoorbeeld verkeersborden echter alleen in de moedertaal aangeduid. Dan is Babelshot de oplossing. Maak een foto van de tekst, die vervolgens voor je wordt vertaald in de gewenste taal. Ideaal voor het ontcijferen van die immer lastige Franse menukaart. Prijs: € 6,99.
 1. City Maps 2Go
  Download meer dan zevenduizend kaarten van steden en gebruik ze daarna te allen tijde offline. Met City Maps 2Go raak je nooit de weg kwijt in een wereldstad. En wil je een hapje eten in een goed restaurant, een mooi museum bezoeken of je kennis verrijken met de historische achtergrond van de stad, ook dan kan City Maps 2Go je helpen. Prijs: € 4,99.
Reageer op dit artikel

1 Reactie


 • Bart

  Ik gebruik de Péago app. Daarmee bespaar je kosten en je rijdt door het echte Frankrijk. Aanrader!

  Reageer

Laat een reactie achter

Meld je aan!

Meld je aan!

Gratis kamperen in een avontuurlijke tent of luxe SunLodge?

Meld je aan voor de Start2Camp Kampeertest!

Meld je aan!

Gratis kamperen in een avontuurlijke tent of luxe SunLodge?

Gratis kamperen in een avontuurlijke tent of luxe SunLodge?

Meld je aan voor de Start2Camp Kampeertest!