Start2Camp

Dag 11 | Tour des Amis: het leven in Saint-Tropez

Dag 11 | Tour des Amis: het leven in Saint-Tropez
1302 0

Je ben jong en je wilt wat. Dus wat doe je als je kampeert in de buurt van Saint-Tropez? Dan ga je natuurlijk het nachtleven in. Luc en zijn vrienden gaan de jetset achterna! Wil je weten wat ze deze vakantie nog meer hebben meegemaakt? Lees de overige blogs hier.

“Vandaag stond er vrij weinig op de planning. We trokken na het ontbijt natuurlijk wel weer richting het strand en hier hebben we vrijwel de hele middag gespendeerd. Luc, Ries en Wouter lunchten in een leuk strandtentje en keken met een glas wijn in de hand en een bord pesto tartaar voor de neus heerlijk weg over zee.

Wachten op de nacht

Na de lunch zagen we elkaar weer op het strand waar we met elkaar de details over de avond bespraken. Want om 23.30 zouden we opgepikt worden door een ‘private driver’ die ons naar Saint-Tropez zou brengen. Daarom liepen we rond 19.00 uur weer richting de camping om hier een pizza af te halen en ons vervolgens klaar te maken voor het nachtleven.

Wij hebben nog even lekker rustig voor de tent gezeten tot de taxi kwam. Deze was door de camping voor ons geregeld. Er kwam een luxueus Mercedes-busje voorgereden; dat bracht ons wel in de stemming. Het was nog net geen limousine… Saint-Tropez, here we come!

Club VIP

Als een echte kamikaze bracht de chauffeur ons naar Saint-Tropez. Zijn verleden als motorcoureur verraadde hij later pas. Wij dachten dat het onze laatste rit zou worden…

We vroegen hem of we uberhaupt ergens binnen zouden kunnen komen. Dat zou niet lukken, vertelde hij. Niet zonder pak en niet als jongere. Er was één club in Saint-Tropez waar we welkom waren. Bij de andere clubs en disco’s stonden veel beveiligers die ons zeker weer de straat op zouden sturen.

Zo kwamen wij langs Club VIP, gelegen vlak bij de bekende havens. Ervoor stonden 9 brede beveiligers, strak in het pak. Op een muur van de club waren foto’s geplaatst van de gasten die wel naar binnen mochten; Snoop Dog, Justin Bieber, Justin Timberlake…

Nog niet voor ons weggelegd

Eigenlijk wisten wij al dat we helemaal niks te zoeken hadden in Saint-Tropez, maar toch wilden wij het met onze eigen ogen zien. Naast Club VIP lag de tent waar wij wel welkom waren. Overal zaten mensen aan tafeltjes met daar op grote flessen drank. De goedkoopste fles was zo’n 200 euro en dit was één van de minste tenten van Saint-Tropez.

Nadat wij ons hier hadden vermaakt met een paar biertjes en cocktails besloten wij om 3 uur dat het genoeg was geweest voor ons. Overal sloten de clubs hun deuren en dit was reden genoeg om weer richting La Croix-Vaulmer te trekken.

Het was een unieke ervaring en het is met geen woorden te bevatten wat er in dat stadje allemaal gebeurt. Overal dure sportauto’s, overal mooie vrouwen met dure designjurken. Geslaagd was onze trip naar Saint-Tropez zeker, maar helaas is het nog niet helemaal voor ons weggelegd.”

Heb je een vraag voor een van de jongens? Stel ‘m gerust!

Reageer op dit artikel

Laat een reactie achter

Meld je aan!

Meld je aan!

Gratis kamperen in een avontuurlijke tent of luxe SunLodge?

Meld je aan voor de Start2Camp Kampeertest!

Meld je aan!

Gratis kamperen in een avontuurlijke tent of luxe SunLodge?

Gratis kamperen in een avontuurlijke tent of luxe SunLodge?

Meld je aan voor de Start2Camp Kampeertest!