Start2Camp

Dag 3 | Tour des Amis: op naar Zuid-Frankrijk

Dag 3 | Tour des Amis: op naar Zuid-Frankrijk
1356 0

Op dag 3 van Tour des Amis laten Luc en zijn vrienden de Bourgogne achter zich en vertrekken voor een volgend avontuur richting het zuiden. In dit blog lees alles je over hun reisdag en over de aankomst op een nieuwe camping.

“Aan alles komt helaas een einde. Zo ook aan onze overnachtingen in de Bourgogne. Vandaag stond er een reis van 350 kilometer naar het zuiden gepland. Nadat wij de spullen vlot hadden ingeladen zaten wij om kwart voor 10 al in de auto.

Mooie reis naar Vallon-Pont-d’Arc

Met de mooie wijngaarden op de achtergrond lieten wij de Bourgogne voor wat het was en vertrokken we richting Vallon-Pont-d’Arc. Een klein dorpje gelegen in de Ardèche, ten zuiden van Lyon. Na bijna 300 kilometer op de snelweg vervolgde onze route zich op een provinciale weg. Deze route alleen al was het wachten op Lyon meer dan waard.

Kijkend op de Ardèche en klimmend naar de top van een berg, reden wij rustig richting de camping. Onderweg kwamen wij door een paar kleine dorpjes heen waar overal vlaggen van de Tour de France hingen. Later bleek dat de wielrenners deze route hebben gefietst, tot aan de top van de berg.

Zwemmen in de rivier

Na een klein uurtje binnendoor kwamen wij rond half 4, mede door een aantal tussenstops, aan op camping Mondial. Het was ons nu wel duidelijk dat wij van een duik in het zwembad overgingen naar een duik in een lokaal riviertje. Overal waar wij keken werd ons de mogelijkheid geboden om een kano te huren.

Nadat wij onze tenten opgezet hadden zijn we snel nog even de rivier in gedoken. Ondertussen hebben enkele van ons wat te drinken en wat vlees voor op de barbecue gehaald. Rond een uurtje of 8 hebben wij de barbecue aangezet om daarna rustig te genieten van een biefstukje en gemarineerde spareribs. We sloten de dag af genietend van de bergtoppen om ons heen. Met de onderlinge afspraak dat wij morgen of overmorgen een stuk gaan kanoën op de rivier.”

Heb je een vraag voor een van de jongens? Stel ‘m gerust!

Reageer op dit artikel

Laat een reactie achter

Meld je aan!

Meld je aan!

Gratis kamperen in een avontuurlijke tent of luxe SunLodge?

Meld je aan voor de Start2Camp Kampeertest!

Meld je aan!

Gratis kamperen in een avontuurlijke tent of luxe SunLodge?

Gratis kamperen in een avontuurlijke tent of luxe SunLodge?

Meld je aan voor de Start2Camp Kampeertest!