Start2Camp

Glamping: zo kan kamperen óók!

Glamping: zo kan kamperen óók!
289 0

Weet je nog, die kleine groene camping in de Ardèche waar je vroeger kampeerde met je ouders? De zwemvijver, de hurktoiletten en elke ochtend hopen dat er nog een stokbroodje over was … Het heeft natuurlijk zijn charme maar tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die voor nét dat beetje meer comfort gaan. En campings gaan daar in mee. Schrik dus niet als er op die camping in de Ardèche ineens luxe lodgetenten rond een waterparadijs staan en dat er broodjes tot je deur worden gebracht.

Glamping noemen ze het. Glamoureus kamperen was een trend die ongeveer tien jaar geleden in Engeland is begonnen. Maar tegenwoordig is het veel méér dan een alleen een ingerichte en ruime huuraccommodatie op een plek met veel voorzieningen. Het is nu nog luxer, met nog meer comfort, een betere service en dat alles in een nog mooier jasje.

Hotel in de openlucht

Veel campingeigenaren hebben glamping omarmd en op verschillende plekjes zijn luxe vakantiehuisjes en lodgetenten geplaatst. Maar daar is het niet bij gebleven. Het hotelconcept sijpelt langzaam tussen de campingslagbomen door. Campings bieden steeds vaker wellnessfaciliteiten, arrangementen, all-inclusive vakanties en dineren à la carte. En in de avonduren kun je genieten van een musical met echte acteurs. Alles voor jou. Alles om jou een geweldige tijd te bezorgen.

Het gemak van glamping

Het gemak en de zorgeloosheid van glamping spreekt veel mensen aan, want je ervaart het comfort van thuis op een andere, nieuwe plek. Je staat onder een eigen douche, slaapt in een echt bed en je hebt de ruimte. Net als thuis. Je pakt met gemak een koel drankje uit de koelkast en ploft in een lekkere stoel op het terras. Net als thuis, maar dan nog leuker. Want op de camping zijn de mogelijkheden eindeloos en altijd in de buurt.

Het draait om buiten zijn

Is het dan nog wel kamperen, dat glamping? Ja, absoluut. Want net als bij ‘traditioneel kamperen’ draait het bij glamping in de eerste plaats om buiten zijn op mooie plek. En om die fijne vakantiedagen samen te vullen met alleen maar leuke dingen. Alleen dan met net wat meer comfort en luxe dan vroeger!

De koning onder de lodgetenten

De mooiste en meest luxe lodgetent? Dat is waarschijnlijk de RoyalLodge van online reisbureau Suncamp holidays. Deze staat bovendien op een prachtig plekje, in het groen op een Zuid-Franse heuvel.

De RoyalLodge van Suncamp

En? Wat denk je? Is glamping wat voor jou?

Reageer op dit artikel

Laat een reactie achter

Meld je aan!

Meld je aan!

Gratis kamperen in een avontuurlijke tent of luxe SunLodge?

Meld je aan voor de Start2Camp Kampeertest!

Meld je aan!

Gratis kamperen in een avontuurlijke tent of luxe SunLodge?

Gratis kamperen in een avontuurlijke tent of luxe SunLodge?

Meld je aan voor de Start2Camp Kampeertest!