Start2Camp

Goedkoop internet op campings in het buitenland

Goedkoop internet op campings in het buitenland
1124 0

Als je net bent gearriveerd op je plaats van bestemming, dan is het misschien wel leuk om het thuisfront met een appje te kunnen laten weten dat je veilig bent aangekomen. En met een fotootje van je comfortabele accommodatie of mooie uitzicht kun je vrienden waarschijnlijk aardig jaloers maken. Dat kan natuurlijk via een wifihotspot, maar dat gaat niet op elke camping even makkelijk. Ook kun je gebruikmaken van je mobiele internet, maar dat kon tot nu toe aardig in de kosten lopen. Gelukkig is dát vanaf 15 juni 2017 verleden tijd! De mogelijkheden op een rijtje.

Goedkoop internetten binnen de EU

Nu moet je nog extra betalen voor elke mb die je in het buitenland gebruikt om te internetten. Dat is vanaf 15 juni verleden tijd, want dan betaal je gewoon het tarief dat je ook binnen de Nederlandse grenzen betaalt. Dus ook op de camping in het buitenland! Bijkomend voordeel is dat dat niet alleen geldt voor het internet, maar ook bellen en sms’en in het buitenland valt vanaf 15 juni gewoon binnen je bundel. Contact houden met het thuisfront wordt zo wel heel makkelijk! En wat opzoeken over de omgeving of de uitstapjes voor de volgende dag was nog nooit zo simpel.

In welke landen betaal je geen roamingkosten?

Internetten en bellen zonder extra roamingkosten kan alleen in landen die zijn aangesloten bij de Europese Unie. In landen die buiten de EU vallen, betaal je dus nog wel extra voor internetten en bellen in het buitenland. Een interessante vraag is wat de regels gaan worden voor Engeland, die binnenkort uit de EU stapt. Vanaf het moment dat Engeland uit de EU stapt, kunnen zij zelf de tarieven bepalen. Wat die tarieven gaan worden, is nog niet bekend.

Wifi op de camping

Heb je geen mobiel internet, dan maak je waarschijnlijk graag gebruik van de wifihotspots die de camping aanbiedt. Steeds meer campings beschikken over een goed wifinetwerk waar je gemakkelijk op kunt inloggen. Vaak is het wachtwoord te verkrijgen bij de receptie. Het kan zijn dat je een klein bedrag moet betalen om van de wifi gebruik te mogen maken. Ofwel de camping heeft een eigen netwerk waar je op inlogt, of de camping maakt gebruik van externe aanbieders, bijvoorbeeld KPN. In dat geval betaal je aan de externe aanbieder en moet je daar vaak een account aanmaken. De kosten voor het gebruik van wifi kunnen dan aardig oplopen. Misschien is mobiel internet in dat geval goedkoper.

Heeft één van je medekampeerders wel mobiel internet? Hij of zij kan een mobiele hotspot maken, waar jij je telefoon mee kunt verbinden. Als laatste optie zou je ook nog kunnen kiezen voor een wifiversterker, ook wel te vinden onder de naam hotspot extender. Deze pikt het wifisignaal op en zorgt dat het versterkt jouw telefoon binnenkomt. Nieuwsgierig naar meer wifitips? Lees dan dit artikel.

Wij zijn benieuwd, maken jullie veel gebruik van het internet tijdens je vakantie? Laat het ons weten door een reactie achter te laten.

Reageer op dit artikel

Laat een reactie achter

Meld je aan!

Meld je aan!

Gratis kamperen in een avontuurlijke tent of luxe SunLodge?

Meld je aan voor de Start2Camp Kampeertest!

Meld je aan!

Gratis kamperen in een avontuurlijke tent of luxe SunLodge?

Gratis kamperen in een avontuurlijke tent of luxe SunLodge?

Meld je aan voor de Start2Camp Kampeertest!