Start2Camp

Goedkoop kamperen? Dat kan!

Goedkoop kamperen? Dat kan!
2775 0

Wanneer je als beginnend kampeerder met een klein budget een camping of goede tent zoekt, dan raak je al snel het spoor bijster door het brede campingaanbod en de legio mogelijkheden voor je kampeeruitrusting. Wat is nu goedkoop en goed tegelijk? Hoe vind je én een voordelige camping én kun je van comfort en kwaliteit genieten? We zetten een paar handige tips voor je op een rijtje, zodat je met ook met weinig geld wel kunt genieten van een heerlijke kampeervakantie.

Zelf koken

Natuurlijk is het heerlijk om alle lokale lekkernijen te proeven wanneer je op vakantie bent, maar voor je budget is dat vaak minder gunstig. Vaak kun je op plaatselijke markten veel goedkope producten vinden waarmee je ook zelf die lekkernijen kunt maken. Die smaken doorgaans net zo goed of zelfs beter. Ben je gehecht aan producten van thuis? Vergeet die dan niet in te pakken.

Voor het gemak hebben we alvast wat leuke eenpansgerechten voor je verzameld, zodat je in ieder geval niet staat te klungelen met vijf pannen op een veel te klein gasfornuisje.

Een voordelige kampeeruitrusting scoren

Weet je nog niet zo goed of kamperen jouw ding is, maar wil je het wel eens proberen? Dan is het misschien zonde om veel geld uit te geven aan een luxe tent of caravan. Je zou eens kunnen vragen of je de kampeeruitrusting van vrienden of familie mag gebruiken, zodat je het kunt uitproberen. Als dat geen optie is, dan kun je natuurlijk ook altijd nog onze kampeeruitrusting lenen!

Voor wie wel al zeker is van zijn zaak en wil gaan kamperen, is het een kwestie van eropuit trekken en diverse campingwinkels bezoeken. Laat je goed informeren. Wat voor een kampeermiddel wil je en wat zijn je eisen? Houd de aanbiedingen goed in de gaten, want vaak hebben kampeerwinkels aan het einde van een kampeerseizoen flinke kortingen op diverse kampeerspullen!

CampingCard ACSI

CampingCard ACSI is een kortingskaart waarmee je in het voor- en naseizoen voordelig en voor een vast tarief per nacht kunt kamperen. De voordelen in het kort:

  • Geldig op 3.142 campings in Europa.
  • Je betaalt dan € 11, € 13, € 15, € 17 of € 19 per nacht. Deze prijs is inclusief twee volwassenen, een standaard kampeerplek voor je tent, caravan of camper, douche en elektriciteit.
  • Bij ruim 700 campings is het zelfs zo dat kinderen (t/m 5 jaar) bij het tarief zijn inbegrepen.

Dat je er goedkoop mee kunt kamperen, wil niet zeggen dat je moet inleveren op kwaliteit. Alle 3.142 campings worden namelijk jaarlijks geïnspecteerd en de campingeigenaren garanderen dezelfde gastvrijheid en service als wanneer je in het hoogseizoen zou boeken. Zo ben je dus weinig geld kwijt aan de overnachting en kun je genieten van goede kwaliteit. Het kan zijn dat sommige voorzieningen op de camping in het laagseizoen niet te gebruiken zijn, raadpleeg daarom altijd de website.

Je koopt de CampingCard ACSI al vanaf €10,95.

Andere handige tips

Naast bovenstaande tips zijn er nog een aantal open deuren waar je waarschijnlijk allang aan gedacht had, maar voor de zekerheid noemen we ze toch:

  • Besparen begint al in de auto. Vermijd tolwegen door je navigatie goed in te stellen en download de Benzine-Jip voor je smartphone. Met deze app tank je altijd het voordeligst in Nederland, ideaal wanneer je in Nederland gaat kamperen of net nog even de tank wil volgooien voordat je de grens overgaat.
  • Zorg dat je veel handige producten zelf meeneemt, zodat je ze niet dubbel hoef te kopen. Dat bespaart kosten! Denk bijvoorbeeld aan vaatdoekjes, zeep, afwasmiddel en je peper-en-zoutstel, die kun je gemakkelijk van huis meenemen.
  • Er zit doorgaans wat prijsverschil tussen campings in toeristische plaatsjes en campings die daarbuiten liggen. Iets waar je bij het boeken ook rekening mee kunt houden!

Heb je zelf nog slimme tips voor goedkoop kamperen waar wij nog niet aan hebben gedacht? Wij zijn benieuwd! Laat het ons weten door een reactie achter te laten.

Reageer op dit artikel

Laat een reactie achter

Meld je aan!

Meld je aan!

Gratis kamperen in een avontuurlijke tent of luxe SunLodge?

Meld je aan voor de Start2Camp Kampeertest!

Meld je aan!

Gratis kamperen in een avontuurlijke tent of luxe SunLodge?

Gratis kamperen in een avontuurlijke tent of luxe SunLodge?

Meld je aan voor de Start2Camp Kampeertest!