Start2Camp

Is een camper roadtrip iets voor jou?

Is een camper roadtrip iets voor jou?
489 0

Trek thuis de deur achter je dicht, stap in en kijk nog even achterom. Dit is het rijdende huis waar je mee op avontuur gaat. Onderweg kom je wel honderden bestemmingen tegen waar je vanavond de camper kunt parkeren, maar je hoeft nog niet te kiezen. Dat zie je straks wel.

Roadtrippen met de camper past bij je als je het allemaal graag zelf bepaalt. Want dat is het magische van een vakantie met een camper: eindeloze vrijheid. Geen andere manier van kamperen maakt vrijbuiters zo extreem gelukkig. Want tijdens een korte of langere vakantie vormt de spontaniteit van jou en je reisgenoten het kompas.

Alle ruimte voor alle wensen

Het klinkt vast wel bekend bij het maken van vakantieplannen. Zeker als je op pad gaat met je gezin kunnen de wensen uiteenlopen. De één wil graag dansen voor het slapengaan, de ander is niet meer te houden bij het zien van de mooiste surfstrandjes en de wandelfanaat heeft een neus voor de allermooiste bospaden. Allemaal verschillende interesses, hobby’s en wensen die allemaal tijd en aandacht verdienen tijdens de vakantie. Wie met een camper onderweg is, kan moeiteloos stad en land doorkruisen in een tempo dat goed voelt. En alles kan! Gaan en staan waar je zin in hebt en doen wat je het liefst wilt doen.

Camper roadtrip in Toscane

Verrassing na verrassing

De vakantie is hét moment voor verbazing. De omgeving is nieuw en zo anders dan thuis. Vaak is de ene plek nóg mooier dan de vorige en staan al je zintuigen plotseling op scherp zodra je ergens een bocht uitkomt. Wat het rijden in een camper echt anders maakt, is dat je de tijd dat je onderweg bent op een andere manier ervaart. Je rijdt niet doelgericht van A naar B, maar je rijdt, kijkt rond en ontdekt. Op een gegeven moment minder je snelheid en kijk je nog een keer. Ja, je ziet het goed: daar ligt een perfect plekje om de camper even te parkeren.

Met een camper reizen maakt je onderdeel van de omgeving. Elk plekje waar je komt ziet er anders uit, terwijl je wel overal je eigen knusse plekje bij je hebt. Juist op die momenten ervaar je het echte avontuur en de vrijheid. Dat is the way of life die alleen mogelijk is omdat je auto en huis één geheel zijn. Je hebt alles bij je en bent onafhankelijk zolang de watertank en de gasfles maar gevuld zijn.

Twee of twintig stops?

Wil je van de grote weg af om over dat mooie weggetje de bergen in te rijden? Als je niet gaat kijken, zul je nooit weten wat daar achter die indrukwekkende bergtop ligt. Je kunt zomaar op de meest idyllische plekjes belanden waar de natuur je omringt en waar de berglucht vanzelf de camper binnenwaait. Ga kijken, stuur je camper het bergweggetje op en zie waar je uitkomt. Haal een stoel uit de camper, zet een vers kopje koffie en blijf daar zitten totdat je zin hebt om weer verder te gaan.

Elke ochtend een andere voortuin

Tijd om een plaatsje voor de nacht te zoeken. Het leuke is dat je (bijna) overal kunt slapen met een camper. Op elke bestemming die je wilt bezoeken in Europa kom je ontelbaar veel overnachtingsmogelijkheden tegen. Unieke locaties met uitzichten uit een schilderij zijn eerder regel dan uitzondering. De meest bekende plek is de camping. Daarbij heb je allerlei mogelijkheden. Bijvoorbeeld een groot vakantiedorp met moderne voorzieningen, een gezellige familiecamping waar je alles bij de hand hebt of een klein natuurkampeerterrein met minimale faciliteiten.

Maar ook camperplaatsen groeien in populariteit. Bij een gezellige jachthaven, midden in de duinen of aan de rand van een pittoresk stadje parkeer je de camper voor een korte of langere stop. Je bent meer op jezelf aangewezen dan op een camping en meestal is er geen beheerder die continu aanwezig is. Elke camperaar heeft wel een voorkeur; alleen op campings, alleen op camperplaatsen of zoals heel gebruikelijk is, een combinatie van beide. Het ultieme avontuur vind je als je gaat wildkamperen, maar daarvoor moet je de regels van het land er eens op nalezen. Als je wilt kun je met een camper dus elke ochtend op een andere plek wakker worden.

Een wondere wereld

Waar je ook naartoe reist, er zijn een paar van die typische ervaringen die je alleen maar opdoet als je met een camper reist. De eerste keer is spannend, want wat ga je tegenkomen? In ieder geval veel andere camperaars en dat schept een band. Gelijk een mooie gelegenheid om tips uit te wisselen of samen een flesje wijn open te trekken. Zo kunnen we ook ‘gezelligheid’ toevoegen aan de vele voordelen van het camperleven.

Camper roadtrip aan zee

Handige weetjes en campertips

1. De ene camper is de andere niet. Ze zijn er in soorten, maten en modellen. Het wordt al een stuk overzichtelijker als je weet dat er vier verschillende categorieën zijn. De compacte buscamper, de praktische alkoof, de half-integraal en de integraal. Ze staan allemaal geparkeerd op Start2Camp.nl/campers.

2. Zoveel? 100.000 landgenoten gingen je al voor. Kijk maar eens om je heen. Zeker weten dat je overal campers ziet staan: aan het water, bij de bossen of dicht bij mooie stadjes.

3. Als je wel in bent voor een camper roadtrip, huur dan eens een camper waarvan je denkt dat die bij je past. Groot of klein, luxe of simpel, ze zijn allemaal te huur. Bijvoorbeeld bij Camptoo en Bed&Wheels.

4. Iedereen kan in een camper rijden. Wist je dat je met je ‘gewone’ rijbewijs B zo de weg op kunt?

5. Wat is een camperplaats? Een parkeergelegenheid die speciaal ingericht is voor camperaars. Ze zijn er op allerlei leuke locaties en verschillen qua beschikbare voorzieningen. Op de meeste camperplaatsen kun je de camper ‘servicen’. Dat houdt in dat je de schoonwatertank bijvult, het chemisch toilet leegt en het afvalwater loost in speciaal daarvoor bestemde afvoerputten.

Tip: in de ACSI Campings Europa-app kun je camping- en camperplaatsinformatie kopen. Ruim 17.000 overnachtingsmogelijkheden!

6. Ideaal met de kids. Camperen met kinderen is een gouden combinatie. Je reist makkelijk want slepen met bagage hoeft niet. Onderweg kunnen ze lekker aan tafel kleuren of een filmpje kijken. Ook een middagslaapje is eenvoudig te plannen. Gewoon een kwestie van stoppen, bijvoorbeeld aan een leuk strandje of op een mooie picknickplaats.

Reageer op dit artikel

Laat een reactie achter

Meld je aan!

Meld je aan!

Nooit meer de leukste blogs en nieuwsberichten missen?

Meld je aan voor de Start2Camp-nieuwsbrief

Meld je aan!

Nooit meer de leukste blogs en nieuwsberichten missen?

Nooit meer de leukste blogs en nieuwsberichten missen?

Meld je aan voor de Start2Camp-nieuwsbrief