Start2Camp

Kamperen dicht bij de dierentuin

Kamperen dicht bij de dierentuin
1290 0

Ga je graag naar de dierentuin? Natuurlijk kan dat ook tijdens je kampeervakantie. Je kunt bijvoorbeeld naar bekende dierentuinen als Artis, Wildlands Adventure Zoo Emmen (voorheen Dierenpark Emmen) en Blijdorp. Naast deze grote jongens zijn er ook nog veel kleine, intieme dierentuinen in Nederland waar je niet zo snel aan denkt. In de buurt van deze dierentuinen vind je talloze campings die geschikt zijn voor het hele gezin. Zo kun je tijdens je kampeervakantie in Nederland nieuwe plekken ontdekken die leuk zijn voor jong en oud.

Loop niet de kans deze bijzondere dierentuinen te missen! We hebben de leukste voor je op een rijtje gezet.

ZieZoo – Volkel

header-Dierentuinen-in-Nederland-f03

Deze kleine dierentuin in het altijd gezellige Noord-Brabant is een niet commerciële dierentuin en krijgt hulp van vele vrijwilligers. In het park zijn dieren uit bijna alle zeven werelddelen vertegenwoordigd. Zo zijn er hyena’s, lynxen, lepelhonden en wallaby’s. Als je tijdens je bezoek stapelverliefd wordt op een van de dieren, dan kun je deze adopteren! Met de adoptie blijft het dier wel gewoon in de dierentuin wonen, maar steun je de dierentuin met een vast bedrag per jaar. In ruil voor je steun blijf je up-to-date over de ontwikkelingen van de dierentuin door middel van een nieuwsbrief en krijg je een naamsvermelding naast het dierenverblijf.

Kijk hier voor het campingaanbod in de buurt van Volkel.

Best Zoo – Best

header-Dierentuinen-in-Nederland-f04

Best Zoo is misschien niet een van Nederlands grootste dierentuinen, maar ze hebben echt enkele unieke diersoorten in huis die je vrijwel nergens anders vindt. Heb jij bijvoorbeeld eens een tamandua of een wallaroe van dichtbij bekeken? Ga dan eens bij Best Zoo kijken! Als je geluk hebt kun je bij een van de voederpresentaties zijn. Daarnaast hebben ze tijdens de vakanties vaak extra activiteiten in de dierentuin. Je kunt er alles over lezen op hun website.

Kijk hier voor het campingaanbod in de buurt van Best.

Zoo Bizar – Orvelte

header-Dierentuinen-in-Nederland-f05

De naam zegt het al; hier vind je echt bijzondere diersoorten! Wat te denken van vogelspin Brechje of Fuleco het gordeldier. In totaal zijn er maar 15 verschillende diersoorten in Zoo Bizar te vinden. Daarmee is het de kleinste dierentuin van Nederland en misschien zelfs wel van heel Europa. Ondanks zijn kleinschaligheid is er wel veel mogelijk. Echte waaghalzen kunnen bijvoorbeeld vogelspin Brechje vasthouden of oog in oog staan met een slang. Daarnaast is er altijd wel iemand aanwezig die je wat kan vertellen over de dieren en hun bizarre leefgewoontes. Erg leerzaam en leuk voor jong en oud.

Kijk hier voor het campingaanbod in de buurt van Orvelte.

Landgoed Hoenderdaell – Anna Paulowna

header-Dierentuinen-in-Nederland-f06

Dit is een zeer bijzondere dierentuin, waar niet alleen de dieren een zeer ruim verblijf hebben en zoveel mogelijk in hun natuurlijke habitat leven, maar ook zeer hard wordt gewerkt aan het behoud van beschermde diersoorten. Een belangrijk voorbeeld hiervan is Stichting Leeuw, waar verschillende soorten tijgers en leeuwen worden getraind om weer in het wild uitgezet te worden. Daarnaast zijn er in het park zelf ook talloze andere vogels, beren en apen te zien en is er een dagelijkse roofvogelshow die zeer de moeite waard is!

Kijk hier voor het campingaanbod in de buurt van Anna Paulowna.

Uilen- en dierenpark De Paay – Beesd

header-Dierentuinen-in-Nederland-f07

Zoals de naam al doet vermoeden, vind je in deze dierentuin veel verschillende soorten uilen. Naast de uilen zijn er ook andere dieren te zien zoals de kamelen, woestijnlynxen en de Bennett Wallaby. Deze kleine kangoeroes lopen vrij rond in een afgezette weide waar je als bezoeker ook doorheen mag wandelen. Zo sta je in direct contact met deze Australische buideldieren. Hetzelfde geldt voor de cavia´s die je ´s zomers kunt aaien.

Kijk hier voor het campingaanbod in de buurt van Beesd.

Weet je zelf nog een leuke dierentuin in Nederland die op deze lijst echt niet mag ontbreken? Laat het ons dan weten door hieronder een reactie achter te laten of het contactformulier in te vullen.

Reageer op dit artikel

Laat een reactie achter

Meld je aan!

Meld je aan!

Gratis kamperen in een avontuurlijke tent of luxe SunLodge?

Meld je aan voor de Start2Camp Kampeertest!

Meld je aan!

Gratis kamperen in een avontuurlijke tent of luxe SunLodge?

Gratis kamperen in een avontuurlijke tent of luxe SunLodge?

Meld je aan voor de Start2Camp Kampeertest!