Start2Camp

Kamperen en barbecueën: een gouden combinatie

Kamperen en barbecueën: een gouden combinatie
1988 1

Barbecueën hoort bij kamperen. Of je nu alleen wat satéstokjes erop legt, of de hele avond door grilt; lekker buiten eten met familie of vrienden geeft een heerlijk vakantiegevoel. Het is wel handig om dan de juiste spullen en barbecuegadgets mee te nemen naar de camping. We geven je wat leuke tips.

Compact en praktisch barbecueën

Om te kamperen heb je toch al aardig wat bagageruimte nodig. Dus wat je meeneemt kan dan ook maar beter compact zijn en van een klein formaat, zodat het niet zoveel ruimte in de auto inneemt. Neem daarom een barbecue mee die je bijvoorbeeld op kunt vouwen, zoals de BBQ Notebook. Deze barbecue kun je gemakkelijk uitklappen en hij is klaar voor gebruik.

Back to nature

Het lijkt misschien niet direct op barbecueën, maar met de BioLite Campstove Bundle brander kun je zelf je eigen vuurtje stoken waarboven je je eigen gerecht klaar kunt maken. Boven het vuurtje kun je grillen (met de grillplaat), of je gebruikt de ketel voor het koken van bijvoorbeeld pasta. Je bouwt het vuurtje door middel van takjes die je in de brander stopt, wat het echte back to nature-gevoel oproept. Er zit een firestarter bij, waarmee je het vuurtje aanwakkert. Doordat de hitte van het vuur zich omzet in elektriciteit, kun je met deze brander ook je telefoon, verlichting en andere handige gadgets opladen.

Voor de kids

Warme zomeravonden bij de tent of caravan met spelletjes of bij het kampvuur, het is de ideale vakantiesetting voor elke familie. Bij die avonden hoort natuurlijk ook wat lekkers te eten, zoals een schaal met popcorn! Met deze popcorn maker kun je gemakkelijk popcorn maken op de barbecue. Verwarm een beetje boter of olie onderin de bak op de barbecue en vul de popcorn maker tot de helft met en laagje popcornmais en poppen maar.

Steel de show

Heb je nog wat ruimte over in de auto? Neem dan nog wat handige barbecue-accessoires mee naar de camping. Zoals een mooi set met tangen en spatels, een goed schort voor de echte grillmasteruitstraling, ijzeren spiesen voor de lekkerste saté en barbecuehandschoenen voor de veiligheid. Zo steel je gegarandeerd de show op de camping.

Let op: er zijn regels op de camping voor het gebruiken van een barbecue. Informeer dus voordat je aan het barbecueën slaat eerst even bij de receptie of lees de campingregels erop na zodat je weet wat wel en niet toegestaan is bij je kampeerplek omtrent barbecueën.

Heb jij nog leuke of handige gadgets die je zeker niet mag missen als je gaat kamperen op de camping? Laat het ons weten door een reactie achter te laten of het contactformulier in te vullen.

PS: Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws op kampeergebied en ook nog eens een handige barbecue thuisgestuurd krijgen? Neem dan een abonnement op ACSI FreeLife magazine en krijg de Campingaz Party Grill 400 erbij. Bekijk de aanbieding. (Deze aanbieding is geldig tot 2 augustus 2016.)

Reageer op dit artikel

1 Reactie


  • Roy Meertens

    Goeie tips.
    Ik heb gebruikgemaakt van jullie aanbieding. Ben razend benieuwd hoe straks de PartyGrill 400 barbecued in Frankrijk.

    Reageer

Laat een reactie achter

Meld je aan!

Meld je aan!

Gratis kamperen in een avontuurlijke tent of luxe SunLodge?

Meld je aan voor de Start2Camp Kampeertest!

Meld je aan!

Gratis kamperen in een avontuurlijke tent of luxe SunLodge?

Gratis kamperen in een avontuurlijke tent of luxe SunLodge?

Meld je aan voor de Start2Camp Kampeertest!