Start2Camp

Natuur versus stad

Natuur versus stad
355 0

Kampeer je liever in the middle of nowhere en ga je helemaal op in de natuur of kies je voor de grote stad en een overvloed aan cultuur? Dat is lastig kiezen natuurlijk, want voor beide is wel wat te zeggen. En het een sluit het ander gelukkig ook niet uit. We stellen twee campings aan je voor: een camping midden in de Griekse natuur en een stadscamping bij het bruisende Wenen.

Onbekend Griekenland

In een uithoekje van Europa, op het Griekse schiereiland Chalkidiki, ligt Camping Ouranoupoli. Hier kampeer je direct aan het strand, staat je tentje tussen de pijnbomen en om je heen zie je niets dan natuur. ’s Ochtends rits je het tentdoek open of je opent het deurtje van je camper of caravan. Je zet je blote voeten in het natte gras en je kijkt uit over zee. Dat is nog eens lekker wakker worden.

Camping Ouranoupoli

Bij het kleine campingwinkeltje kun je vers brood halen voor het ontbijt. Samen de dag beginnen rond de eettafel en de leukste plannen bedenken. Vanaf de camping wandel je in een halfuurtje naar het stadje Ouranoupoli. Dat is een prachtige tocht langs de kust. Een dagje luieren onder de bamboeparasols bij het strand is natuurlijk ook een goede optie. Misschien kun je deze plannen wel met elkaar combineren.

Camping Ouranoupoli ligt midden in de natuur, is net wat kleinschaliger dan andere campings en is echt één met het omliggende landschap. De kampeerplaatsen zijn omringd door bomen en struiken en vanaf elk punt op de camping kijk je de natuur in. Maar je kampeert hier niet helemaal back to basic. Er zijn de nodige basisvoorzieningen als sanitair en een supermarktje. In het restaurant kun je heerlijk traditioneel Grieks eten.

Chalkidiki

Dit soort campings zijn vaak ideaal voor rustzoekers: kampeerders die willen genieten van de vrijheid en stilte. Hier hoor je alleen het geritsel van de bladeren en gefluit van de vogels. Fietsen, wandelen, zwemmen en zo nu en dan een dorpje bezoeken; dat kan allemaal vanaf zo’n natuurrijke camping.

Zo in de stad

Schloss Schönbrunn, het Hofburg Paleis en de Weense Staatsopera; allemaal bijzondere plekken die je vanaf Donaupark Camping Klosterneuburg gemakkelijk kunt bezichtigen. Dat is een van de voordelen van kamperen op een camping vlak bij de stad. Van tevoren kun je misschien al een lijstje maken met dingen die je graag wilt zien en restaurants waar je graag wilt eten. Maar geen paniek: als je vandaag het lijstje niet afkrijgt, kun je later die week nog eens naar de stad toe. Je kampeert er immers vlakbij!

Wenen

Vanaf deze camping ben je met de bus binnen een halfuur midden in het oude stadscentrum. Kaartjes voor de bus kun je kopen bij de campingreceptie. Hier vind je ook voordeelkaarten voor het openbaar vervoer, in het geval je van plan bent om meerdere dagen naar Wenen te gaan. En kortingskaartjes voor bezienswaardigheden zijn hier ook verkrijgbaar.

Liever op een sportieve manier naar de stad reizen? Pak de fiets en volg het Donaufietspad naar Wenen. Na 14 kilometer fietsen sta je in de oude binnenstad. Onderweg zie je hoe mooi de Donau is en kun je nog eens stoppen voor een kopje koffie langs het water. Het voordeel is bovendien dat je met de fiets ook in de stad zelf lekker mobiel bent.

Het beste van twee werelden

Zie je dan helemaal geen natuur? Gelukkig niet: ook campings in de buurt van een stad liggen vaak op een mooie locatie. Zodat de drukte snel achter je ligt. En Donaupark Camping Klosterneuburg heeft allerlei voorzieningen waardoor je heerlijk kunt ontspannen na een drukke dag in de stad. Van de receptie krijg je bonnen waarmee je gratis een duik mag nemen in het nabijgelegen zwembad. Even een dagje niet naar de stad, maar wel eropuit? Klosterneuburg is ook een kleine wijnregio met diverse wijnbarretjes waar je die wijnen kunt proeven!

Camping Klosterneuburg

Campinginspiratie

Ben je er nog niet helemaal over uit welke camping het beste bij jou past? Neem eens een kijkje op Eurocampings.nl en laat je inspireren.

Reageer op dit artikel

Laat een reactie achter

Meld je aan!

Meld je aan!

Gratis kamperen in een avontuurlijke tent of luxe SunLodge?

Meld je aan voor de Start2Camp Kampeertest!

Meld je aan!

Gratis kamperen in een avontuurlijke tent of luxe SunLodge?

Gratis kamperen in een avontuurlijke tent of luxe SunLodge?

Meld je aan voor de Start2Camp Kampeertest!