Start2Camp

“Onze retro klapcaravan is een succes!”

“Onze retro klapcaravan is een succes!”
7009 5

Naam: Naomi Baens, Jasper en Catho
Kampeermiddel: gepimpte klapcaravan Rapido Record (1979)
Camping: Oostappen Vakantiepark Arnhem

Ik, Naomi, ben samen met mijn twee kinderen Jasper (8) en Catho (5) voor het eerst op vakantie geweest met een klapcaravan. Na een maand lang wassen, opschuren en verven ben ik blij met mijn gepimpte caravan, al is nog niet alles af. We maken de klapcaravan klaar voor een kampeervakantie naar Oostappen Vakantiepark Arnhem.

Van tevoren leek het mij wel vreemd om met een aanhanger achter de auto te moeten rijden. Tijdens de tussenstops naar de camping controleer ik alles regelmatig, maar de reis verloopt voorspoedig. Aangekomen op de camping zoeken we een plekje en moet de klapcaravan worden uitgeklapt. Het ligt niet in mijn aard om direct hulp te vragen, ik zoek het eerst zelf wel uit.

Oefening baart kunst

Ik hoor een buurman al tegen zijn vrouw zeggen dat hij me even gaat helpen, maar ze antwoordt dat hij eerst hun tent recht moet zetten. De extra blokjes hout die mijn vader mij heeft meegegeven komen goed van pas. De blokjes moeten onder de steunen worden geplaatst en aan de achterkant heb ik bijna tien centimeter hout nodig. Even later komt de buurman een handje helpen met het rechtzetten van de wanden. Het dak kan ik zelf sluiten, maar ik heb toch wel veel meer tijd aan het opbouwen besteed dan de tien tot vijftien minuten die in de oude handleiding beschreven stond. Oefening baart kunst misschien? Het geeft toch wel een super gevoel als hij eenmaal staat.

De buitenkant versieren we met vrolijke vlaggetjes en we maken een kleurrijke vliegenhor voor de raampjes. Ik vond het bruinige interieur van de klapcaravan niet zo mooi ogen. Ik hou wel van retro en vintage, maar wou toch mijn eigen stempel drukken op ons klapcaravannetje. Vandaar dat ik koos voor witte omgeving met kleurige accenten, zoals een knalgele tafel en felle prints voor stoelen.

Als ik eten wil koken, ontdek ik dat ik de verkeerde gasfles heb meegebracht. Ik mis de drukregelaar. Daar moet ik later naar op zoek in een campingwinkel. Vanavond bestaat ons diner dus uit boterhammen. De volgende dag geven ze mij bij de receptie het adres voor een kampeerwinkel in de buurt, waar we helaas het benodigde onderdeel niet kunnen vinden. Voor de zekerheid kopen we een wegwerpbarbecue, zodat we vanavond in ieder geval onze eerste maaltijd kunnen bereiden.

De kinderen vinden de camping erg leuk. Er zijn speeltuinen, een zwembad, een campingmascotte en een campingtreintje rijdt de kinderen over de camping. Ook is er een animatieteam dat onder andere knutselactiviteiten organiseert en kunnen de kinderen zich helemaal uitleven bij de mini-golfbaan. Het leuke van een camping is dat kinderen snel vriendjes maken. Door al die leuke activiteiten liggen we wel eens wat later in bed, maar ach, het is vakantie!

Grootste bezienswaardigheid van de camping

Onze klapcaravan is een echte bezienswaardigheid, regelmatig zie ik mensen kijken. Ze zijn verbaasd als ik hen vertel dat wanneer alles ingeklapt is de caravan eruitziet als een aanhangwagen. Een buurman noemt mijn retro caravan ‘nostalgisch’. Toen ik op zoek ging naar een nieuwe tent wilde ik een kleiner model, waardoor de achterbank vrij zou zijn voor de kinderen. De zoektocht op internet bracht mij naar deze oplossing, die ideaal blijkt te zijn.

Tijdens onze kampeervakantie gaan we ook op schattenzoektocht – geocaching voor de kenners. Je zoekt met behulp van een app en coördinaten naar een ‘schat’ op een onbekende locatie, meestal in de natuur. Daar heeft iemand een doos verstopt waar verschillende voorwerpen in zitten om te ruilen. De kinderen vinden dit fantastisch en het is altijd een verrassing wat je tegenkomt.

kamperen-naomi-baens-02

Op de laatste dag ben ik alweer heel vroeg in de weer met het opbergen van de spulletjes. Bijna alles is al ingeladen, maar ik kan niet in mijn eentje het dak en de zijkanten vasthouden en dan ook nog het doek goed leggen. Gelukkig kan ik op de hulp van mijn kinderen en een vriendelijke buurman rekenen. Het inklappen lukt verder zonder problemen. Kamperen in onze klapcaravan is ons goed bevallen. Het is veel warmer dan kamperen in een tent en de caravan heeft veel leefruimte. Er moet nog wel wat werk aan gebeuren, maar al met al is het een superkoop. Hier gaan we nog jaren plezier van hebben!

Reageer op dit artikel

5 Reacties


 • Dirk

  Gaaf die klapcaravan! Ik had er nog niet van gehoord.

  Reageer
 • dirkf

  Goed artikel.Ik kan me voorstellen dat je blij bent, op de camping een caravan te hebben en onderweg een lage wagen.Zelf heb ik ik ook een klapcaravan een Aliner, een amerikaans product dat degelijk in elkaar zit.
  Ik zet de wagen binnen 5 minuten op. Hij is niet groot, voor 2 personen, maar groot genoeg voor mij .
  Je hoeft met een klapcaravan ook niet zo’n grote auto te hebben.

  Reageer
 • vandervelden catherine

  wij hebben er ook eentje gekocht al 2x mee geweest kamperen,en wij hebben er echt van genoten,we zouden juist ergens een luifel op de kop moeten kunnen slaan en we zijn gered

  Reageer
 • Acpepping

  Beste Naomi,

  Wij, drie jonge kinderen en ik, zijn onlangs ook met de pas aangekochte klapcaravan op vakantie geweest. Even aftasten…is het wel. Zeker na ervaringen met vouwwagen of tent…nu met drie kinderen leek mij dit een perfecte keus.
  Leuk om te zien hoe je de caravan hebt opgepimpt.
  Goed om te zien dat wij, als alleenstaande moeders het toch redden….en toch iets vinden om beter en warmer te kunnen kamperen…loof voor ons.
  Ook ik heb soms met het punt van opzetten en hulp moeten vragen, de angst dat het niet lukt ….als er niet zo iemand voorbij komt lopen, die bereidwillig genoeg is om je even te willen helpen….of bange vrouw van man….enz. Spoedig zal de oudste mee kunnen helpen, gelukkig.
  Heel Veel succes en plezier met vele vakanties dieongetwijfeld zullen gaan volgen.

  Grutjes A-C

  Reageer
 • Daniel

  Dag allemaal!
  Momenteel maak ik een theatervoorstelling en ik zou zo graag een klapcaravan in beeld willen (vanwege de retro, ietwat vervreemdende look, en belangrijk, ingeklapt past ie in de goederenlift van het theater.
  Is er iemand (het liefste in de omgeving Arnhem) die het leuk zou vinden om zijn klapcaravan uit te lenen en m een plek in de spotlights te geven tijdens een prachtige muziektheatervoorstelling (mijn afstudeervoorstelling) over zigeuners, reizigers, muzikanten en al het nostalgische wat rondom deze reizigerscultuur hangt? Als dank krijg je uiteraard een mooie plek in de zaal om te komen kijken, en prachtige scenefoto’s met jou klapcaravan als onderdeel van het decor! Huren is voor mij niet echt een optie, ik ben een arme theaterstudent en betaal alles in de voorstelling uit eigen zak…
  Mocht je me verder kunnen helpen, mail me gerust: dvduijf@gmail.com
  Groetjes,
  Daniel van Duijvenbooden

  Reageer

Laat een reactie achter

Meld je aan!

Meld je aan!

Gratis kamperen in een avontuurlijke tent of luxe SunLodge?

Meld je aan voor de Start2Camp Kampeertest!

Meld je aan!

Gratis kamperen in een avontuurlijke tent of luxe SunLodge?

Gratis kamperen in een avontuurlijke tent of luxe SunLodge?

Meld je aan voor de Start2Camp Kampeertest!