Start2Camp

Op de bonnefooi door Europa? Zo doe je dat!

Op de bonnefooi door Europa? Zo doe je dat!
413 0

Michèle (26) & Sanne (21), dat zijn wij. Sinds november 2017 reizen we rond in onze blauwe Volkswagen T4, genaamd Stitch, en ontdekken we Europa. Onderweg leren we over de plaatsen die we bezoeken, onszelf en het kampeerleven. Stukje bij beetje raken we bekend met allerlei aspecten van the vanlife die we graag met jullie delen.

Voordat we onze reis startten hadden we onze eerste grote fout al begaan. We hadden een camping geboekt voor zeven nachten, maar er geen rekening mee gehouden dat de startdatum verschoven kon worden… Het volkswagenbusje had wat complicaties en we moesten de reis twee weken uitstellen. Ondertussen was de geboekte camping al dicht en, ondanks dat we een verzekering hadden afgesloten, kregen we onze  aanbetaling niet terug. Gelukkig vonden we een andere leuke camping voor ons verblijf in Parijs door de ACSI Campinggids Europa te gebruiken en kregen we ook nog eens korting door het gebruik van de CampingCard ACSI. We waren nog niet eens vertrokken en hadden al geleerd dat we buiten het hoogseizoen gewoon op de bonnefooi naar campings konden gaan.

roadtrip europa

Op naar het zuiden

Onze eerste week op stap was erg fijn, al vielen de stadsbezoeken en het leren koken in de camper wel wat zwaarder dan verwacht en het werd steeds kouder. Dus na Parijs gingen we snel op pad naar het zuiden, opzoek naar een fijn najaarszonnetje! Steeds vonden we een camping op de route met behulp van de campinggids van ACSI. Heel fijn om even lekker te douchen en ’s nachts gewoon onze telefoons op te laden op een camping, maar het gaf niet heel veel vrijheid. Daarom besloten we op zoek te gaan naar de mooiste camperplaatsen waar we gratis konden staan.

In eerste instantie was dit best wel spannend, maar na een paar keer waren we om. In the middle of nowhere op een klif staan en genieten van de zonsondergang. Wat een prachtig alternatief voor een camping. Dit scheelde niet alleen in budget, maar gaf ook minder stress. Veel campings sluiten rond november waardoor het lastig was om er een te vinden. Buiten dat leerden we op deze manier ook een douche, elektriciteit en het gebruik van een toilet te appreciëren. We beloofden onszelf om nu eens in de twee tot drie dagen gebruik te maken van een camping. Zo creëerden we een fijn balans tussen kamperen op een camping en wildkamperen.

tarifa

De vrijheid van het wildkamperen

Toen we in Andalusië kwamen, sliepen we een aantal nachten in Tarifa, het zuidelijkste punt van het vasteland van Europa. We stonden hier aan het strand zonder enige voorzieningen. Onze buren waren een Nederlands koppel die we herkenden van Instagram. Tijdens een gezellige avond vertelden zij dat ze eigenlijk nog nooit op een camping hadden gestaan en al zo’n drie weken aan het strand van Tarifa stonden. We vonden het knap! Ondanks dat we eens in de zoveel dagen een camping zochten, hadden we altijd een plek gevonden die ook een toilet in de buurt had. Maar in Tarifa moesten we voor het eerst de bosjes in voor onze behoeften. We hadden beiden nooit gedacht dat het zo ver zou komen, maar dit is dus the vanlife waar we over gelezen hadden en wat anderen al jaren volhouden.

Benieuwd of een camper roadtrip iets voor jou is? Onze collega Bram heeft voor jou opgesomd waar je rekening mee moet houden. Lees het hier! Als je nog meer wilt lezen over de avonturen van Michèle en Sanne ga je naar The Adventures of MiSa.

Reageer op dit artikel

Laat een reactie achter

Meld je aan!

Meld je aan!

Gratis kamperen in een avontuurlijke tent of luxe SunLodge?

Meld je aan voor de Start2Camp Kampeertest!

Meld je aan!

Gratis kamperen in een avontuurlijke tent of luxe SunLodge?

Gratis kamperen in een avontuurlijke tent of luxe SunLodge?

Meld je aan voor de Start2Camp Kampeertest!