Start2Camp

Start je kampeervakantie goed!

Start je kampeervakantie goed!
694 0

Sinds de start van dit blog zijn er al meer dan tweehonderd artikelen verschenen! We hebben al over veel verschillende onderwerpen geschreven. Over bijzonder kampeerbestemmingen, tips en tricks tijdens het kamperen en ervaringen van beginnende kampeerders. Alles om onze lezers te informeren. Met het kampeerseizoen voor de deur, presenteer ik kort vijf eerder verschenen artikelen die je misschien gemist hebt. Hiermee wordt jouw voorbereiding nóg beter!

Kamperen in Nederland

Kamperen in eigen land wordt steeds populairder. Om dat nog eens te benadrukken, kwam Bram een tijdje terug met vijf goede redenen om je tent, caravan of camper op een Nederlandse camping op te zetten. Lees over kaasmarkten, kastelen en koeien knuffelen. Je doet gelijk inspiratie op voor je volgende vakantie. Uiteraard heeft Bram ook nog enkele campingtips.

voorbereiding kampeervakantie

Welterusten!

Een goede nachtrust is erg belangrijk op vakantie. Waarschijnlijk ben je en groot gedeelte van de dag actief en wil je ’s nachts goed uitrusten. Vergeet slapeloze nachten en wakker worden met een stijve rug. Tegenwoordig kun je namelijk zeer comfortabel slapen in je caravan, camper of tent. Collegia Lucia zocht uit wat de beste matrassen, luchtbedden en slaapmatjes zijn. Lees er alles over in haar artikel.

voorbereiding kampeervakantie

Veelzijdige kindercampings

Heb je besloten om dit jaar met het hele gezin in Nederland te kamperen? Goede keuze! Gastblogger Tjerk (Kampeermeneer), zelf vader van twee kinderen, is namelijk expert op het gebied van kamperen met kinderen. Zijn lijst telt maar liefst zeven campings in zes provincies; van het noorden (Noord-Holland) tot het zuiden (Limburg en Noord-Brabant). Op deze campings zit iedereen goed, je vindt er namelijk de meest uiteenlopende voorzieningen. Ga vliegeren op een vliegerveld, leef je uit in een klimbos of ontdek de omgeving via een kabouterpad. Niet alleen leuk voor de kinderen, zeker ook voor ouders!

voorbereiding kampeervakantie

Fooi

Esther gaat graag op vakantie in het buitenland. En een lekker hapje en drankje mogen dan zeker niet ontbreken. Maar wat te doen met de fooi? Regels zijn er niet echt, maar de gebruiken verschillen nogal van land tot land. Esther vertelt je de belangrijkste gebruiken op het gebied van fooi geven in vijf populaire vakantiebestemmingen in Europa.

voorbereiding kampeervakantie

Haringen, haringen en nog eens haringen

Het laatste artikel dat ik graag nog even onder de aandacht breng, is het artikel dat ik schreef over haringen. Ik bespreek de belangrijkste soorten haringen en leg uit welke haring het meest geschikt is voor de verschillende ondergronden op een camping. Ook heb ik het over de veiligheid en link ik naar enkele webshops waar je de haringen gelijk kunt bestellen.

voorbereiding kampeervakantie

Jouw favoriete artikel(en)

Welke blogartikelen vond jij het meest interessant? Vertel ons ook gelijk over welke onderwerpen jij het liefst leest. Ik ben benieuwd!

Reageer op dit artikel

Laat een reactie achter

Meld je aan!

Meld je aan!

Gratis kamperen in een avontuurlijke tent of luxe SunLodge?

Meld je aan voor de Start2Camp Kampeertest!

Meld je aan!

Gratis kamperen in een avontuurlijke tent of luxe SunLodge?

Gratis kamperen in een avontuurlijke tent of luxe SunLodge?

Meld je aan voor de Start2Camp Kampeertest!