Start2Camp

Tafelen totdat de zon onder is

Tafelen totdat de zon onder is
423 1

Misschien wel het allerleukste van kamperen is het samen eten en samen koken. Je hebt vakantie, bent ontspannen en maakt je niet druk over de dag van morgen. Er zijn geen plannen, behalve de plannen die je zelf maakt. Dus samen tafelen kan zomaar de hele avond duren en niemand die daar erg in heeft. Er wordt gelachen, geproost en gepraat. Niemand vraagt naar de tijd, omdat tijd er niet toe doet. Het is immers vakantie!

Eindeloos lekker

Wie zich graag verdiept in de lokale keuken, kan zich op vakantie tegoed doen aan alle smaken en geuren die het land van bestemming je te bieden heeft. Overdag boodschappen doen op marktjes in de buurt voor het lekkerste stukje vlees en de verste groente, om ’s avonds een echt feestmaal op tafel te zetten. Dát is vakantie. Misschien kun je een wijntje meenemen bij een wijnproeverij, uit een lokale wijnhandel of heeft de wijnboer verderop een flesje te koop. Zo maak je het avondeten compleet. En kom je erachter dat je bij de boodschappen tóch nog wat vergeten bent, dan kun je vaak terecht bij de supermarkt op de camping.

Eindeloos tafelen

Meer dan thuis is eten op de camping een sociaal gebeuren. En dat weten ze op de camping maar al te goed. Veel campings hebben een restaurant -sommige zelfs meerdere-, organiseren wekelijks een pizza-avond of hebben een supermarktje met lokale producten. Je komt niets te kort. Vaak geldt op de camping: hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Voordat je het weet zit je samen met je nieuwe campingburen aan lange tafels en wordt er gegeten en gedronken totdat de zon al ver onder is.

Tafelen totdat de zon onder is

Inspiratie opdoen voor lekkere en simpele gerechten waarmee je indruk kunt maken op je vrienden thuis én op de camping? Download het ACSI Campingkookboek op Start2Camp.nl/kookboek.

Eindeloze mogelijkheden

Bakken, grillen, koken of braden; de mogelijkheden zijn eindeloos. Neem de barbecue mee, zorg voor een goed gasstelletje of een skottelbraai en je tovert ook op de camping met alle gemak een heerlijke maaltijd op tafel. En als je dan buiten staat te koken, een lekker stukje vlees op de barbecue hebt liggen of een verse salade bereidt, vergeet dan af en toe niet om je heen te kijken. Want het uitzicht vanaf je kampeerplek is ongetwijfeld niet te evenaren met het uitzicht dat je hebt als je thuis uit het keukenraam kijkt. Dat is wat kamperen zo bijzonder maakt …

Reageer op dit artikel

1 Reactie


  • Annemie Hoeree

    Dat vinden wij ook zalig! Wij reizen wel met een kleine caravan Kip Shelter met de luxe van een keuken die naar buiten kan verplaatst worden. Koken en eten binnen is bij ons daardoor een zeldzaamheid geworden.
    Zo kunnen we ook meestal ons bed klaar laten liggen wat dan ook weer energie, die we beiden heel beperkt hebben, uitspaart voor als de nacht valt.

    Reageer

Laat een reactie achter

Meld je aan!

Meld je aan!

Nooit meer de leukste blogs en nieuwsberichten missen?

Meld je aan voor de Start2Camp-nieuwsbrief

Meld je aan!

Nooit meer de leukste blogs en nieuwsberichten missen?

Nooit meer de leukste blogs en nieuwsberichten missen?

Meld je aan voor de Start2Camp-nieuwsbrief