Start2Camp

Do’s & don’ts op de camping

Do’s & don’ts op de camping
800 0

Handdoekje leggen bij het zwembad, je kind wassen in de gootsteen van de afwasplekken of je ontbijtspullen op de tafel laten staan. Er zijn dingen op de camping die je beter niet kunt doen en er zijn dingen die wel bijdragen aan een extra leuke vakantie. Met deze do’s en don’ts genieten jij en je tijdelijke buren van een heerlijke tijd op de camping. Onze tips zijn een feest voor de doorgewinterde kampeerder en praktisch voor beginnelingen.

Do’s

  • Maak eens een praatje met je buren. Wie weet zijn jullie kinderen in dezelfde leeftijd, hebben zij tips voor een geweldig restaurant, of weten ze een rustig strandje in de buurt.
  • Houd het activiteitenprogramma van de camping in de gaten. Misschien kun je wel een keer aanschuiven bij de pizza-avond, of kun je aansluiten bij een wandeling door de omgeving met een gids.
  • Het klinkt logisch, maar houd de camping schoon. Verwijder etensresten uit het putje na het afwassen, laat het toilet schoon achter en spoel even de haren of het zand weg na het douchen. Kleine moeite, veel vreugd voor degene na jou.
  • Ga je een dagje weg, of een middag eropuit? Ruim de ontbijtspullen dan weer op en gooi het afval direct weg. Wespen, mieren en soms ook katten hebben de ontbijtrestjes zo gevonden en als je dan terugkomt bij je kampeerplek tref je een beestenboel aan die je er liever niet hebt.
  • Laat je hond uit buiten het campingterrein, of (indien aanwezig) op de hondenuitlaatveldjes op de camping.

Afwassen op de camping

Don’ts

  • Gebruik de voorzieningen in het sanitairgebouw waar ze voor bedoeld zijn. Was dus niet je kind in de gootsteen waar ook afgewassen wordt. En maak je zelfgevangen visje niet schoon in de wasbakken waar kampeerders ook hun kleding in wassen.
  • Niet iedereen houdt van honden en sommige mensen zijn zelfs allergisch of bang voor deze trouwe viervoeters. Informeer ernaar bij je directe buren en laat je hond alleen vrij rondlopen op je eigen kampeerplek.
  • Het fijne van kamperen is dat je de hele dag buiten leeft. Misschien wil je dan af en toe muziek draaien, of nodig je gezellig je campingburen uit. Dat is heel erg leuk natuurlijk, maar zorg er wel voor dat je daarbij niet de mensen om je heen tot last bent.
  • Is het bezoek aan het toilet ’s nachts niet meer uit te stellen? Om veilig bij het toiletgebouw aan te komen is het handig om een zaklamp mee te nemen, maar probeer te voorkomen dat je met de lamp in de tent van anderen schijnt.

Kamperen met hond

Heb jij nog een goede kampeertip? Of kan je je echt ergens aan ergens tijdens een vakantie op de camping? Laat het ons weten, we zijn erg benieuwd!

Reageer op dit artikel

Laat een reactie achter

Meld je aan!

Meld je aan!

Gratis kamperen in een avontuurlijke tent of luxe SunLodge?

Meld je aan voor de Start2Camp Kampeertest!

Meld je aan!

Gratis kamperen in een avontuurlijke tent of luxe SunLodge?

Gratis kamperen in een avontuurlijke tent of luxe SunLodge?

Meld je aan voor de Start2Camp Kampeertest!