Start2Camp

Top 5 tips met de auto naar de camping

Top 5 tips met de auto naar de camping
1741 0

Eindelijk. Na maanden aftellen, maar ook voorpret, komt de zomervakantie nu echt dichtbij! Om ook te kunnen genieten van de reis naar de camping, is het wel belangrijk dat je zonder (of met zo min mogelijk) stress vertrekt. Daarom hebben wij de beste blogs over dit onderwerp van de afgelopen periode voor je verzameld. Zo stap je goed voorbereid de auto in. Start2Camp wenst je een goede en veilige reis!

Tips voor een onbezorgde autovakantie

 • Verplichte attributen in de auto en camper
  Naast alle standaard kampeerbenodigdheden, is het handig om dit lijstje ruim voor vertrek nog even te checken. Het zou toch vervelend zijn als je straks een boete krijgt. Kijk niet alleen naar het land van je bestemming, maar ook de landen waar je met de auto of camper doorheen rijdt. En bewaar het ergens op een makkelijk vindbare plek of binnen handbereik.
 • Tips zwarte zaterdagen 2017
  Zoals elk jaar is het komende zomer ook weer enorm druk op de weg op een aantal zaterdagen in het hoogseizoen. Richting het zuiden is het dan een kwestie van achteraan in de file aansluiten. Frankrijk heeft de volgende zaterdagen aangekondigd als zwarte zaterdag: 15 juli en op 29 juli,  5 augustus en 12 augustus is het topdrukte. Lees hier meer tips.
 • Waar heb je een milieusticker nodig?
  Sommige steden in Europa willen het aantal auto’s in de stad beperken en stellen een milieuzone in. In die zones heb je een milieusticker nodig. Hier vind je een lijstje van landen waar je zo’n sticker nodig hebt.
 • Kamperen met een kleine auto
  Ook met een kleine auto kun je prima gaan kamperen. Het voordeel is dat je een stuk makkelijker kunt inparkeren en smalle straatjes in het buitenland zijn prima begaanbaar voor jou. Inpakken lastig? Nee joh, met deze tips krijg je alles mee wat je nodig hebt.
 • Spelletjes voor onderweg
  Sommige kinderen vermaken zich prima tijdens een autorit, andere jonge kampeerders hebben liever wat entertainment onderweg. Geen slecht idee als je het onderweg gezellig wilt houden. Met deze spelletjes voor op de achterbank blijven ze uren zoet.

 

Nog geen tent?

Heb je als beginnende kampeerder nog geen eigen kampeermiddel en vind je het juist leuk om in tent te slapen? Meld je snel aan om onze gratis kampeeruitrusting te lenen. Er zijn nog enkele comfortabele tenten beschikbaar voor de zomermaanden. Je zet ze in slechts 2 minuten op, ze zijn geschikt voor 4 personen en je krijgt alle kampeerbenodigdheden erbij!

Reageer op dit artikel

Laat een reactie achter

Meld je aan!

Meld je aan!

Gratis kamperen in een avontuurlijke tent of luxe SunLodge?

Meld je aan voor de Start2Camp Kampeertest!

Meld je aan!

Gratis kamperen in een avontuurlijke tent of luxe SunLodge?

Gratis kamperen in een avontuurlijke tent of luxe SunLodge?

Meld je aan voor de Start2Camp Kampeertest!