Start2Camp

Twee vliegen in één klap: België en Luxemburg

Twee vliegen in één klap: België en Luxemburg
1413 0

België en het kleinschalige Luxemburg liggen relatief dichtbij, maar geven je toch het gevoel even helemaal weg te zijn van de dagelijkse beslommeringen. Deze twee landen behoren tot de populairste kampeerlanden in Europa. Hoe dat kan? Met een dosis robuuste natuur, prachtige historische plaatsen en – in het geval van België – ook nog eens een mooie kustlijn, zijn er reden genoeg om populair te zijn!

Kamperen aan de kust

Het is misschien niet zo voor de hand liggend omdat weer aan de Belgische kust is vergelijkbaar met dat van Nederland, maar België leent zich uitstekend voor een kampeervakantie aan het strand. Kustplaatsen als Knokke-Heist, Oostende en Oostduinkerke zijn hier erg geschikt voor. Vanaf Knokke-Heist kun je met de Kusttram een rit maken langs de hele Belgische kust. Oostende is ideaal voor een combinatie van stadse gezelligheid en uitwaaien tussen de rustige duinen en het strand.

Het kustplaatsje Oostduinkerke is bijzonder om zijn garnalenvangst. Het is de enige plaats te wereld waar nog garnalen te paard uit zee gevist worden. Het zal je niet verwonderen dat jaarlijks garnaalfeesten gehouden worden én de paardenvissers staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Belgische Ardennen

De Ardennen zijn al sinds jaar en dag een echte kampeerbestemming. De panoramische hoogvlakten en kronkelende valleien nodigen je uit om wandelingen en fietstochten te maken en op ontdekkingstocht te gaan. Raften, mountainbiken, zip-lining en ritjes te paard zijn aan de orde van de dag.

Bezoek oude stadjes als Durbuy – met zijn historische kern – of Clervaux, dat vooral bekend staat om zijn spierwitte kasteel, en geniet van het bourgondische eten. In de Ardennen vind je bovendien veel pretparken. Plopsa Coo bijvoorbeeld, een attractiepark dat gebaseerd is op de serie Kabouter Plop en veel attracties heeft voor jong en oud.

Klein maar fijn Luxemburg

Ben je toch in de Ardennen, dan is de reis naar Luxemburg snel gemaakt. De gelijknamige hoofdstad is een rechte aanrader. Hier kun je goed winkelen en de bekende Kazematten en de oude stad bezoeken. Bovendien heeft de omgeving van Luxemburg-stad talloze leuke kastelen die je tijdens een wandeling kunt bezichtigen. Indrukwekkend is het Mullerthal bij Echternach. Dit natuurgebied wordt ook wel Klein Zwitserland genoemd. Het heeft zijn naam te danken aan de rotsformaties, natuurschoon, beekjes en watervallen. Erg leuk om te voet te ontdekken!

Zowel op mooie plekken in België als in Luxemburg zijn mooie campings te vinden waar je heerlijk tot rust komt. Veel campings zijn ook geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. Kijk voor het aanbod op Eurocampings.nl.

Reageer op dit artikel

Laat een reactie achter

Meld je aan!

Meld je aan!

Gratis kamperen in een avontuurlijke tent of luxe SunLodge?

Meld je aan voor de Start2Camp Kampeertest!

Meld je aan!

Gratis kamperen in een avontuurlijke tent of luxe SunLodge?

Gratis kamperen in een avontuurlijke tent of luxe SunLodge?

Meld je aan voor de Start2Camp Kampeertest!