Start2Camp

5 redenen om te kamperen in Zwitserland

5 redenen om te kamperen in Zwitserland
532 0

Zwitserland is een land om verliefd op te worden. Mocht je vergeten zijn waarom je dit land moet bezoeken, hieronder heb ik vijf redenen voor je verzameld. Van een boottocht naar de grootste watervallen van heel Europa tot aan genieten van echte Zwitserse chocolade; je bent het vast met me eens dat dit legitieme redenen zijn om naar Zwitserland te reizen. 

Alpenlandschap

Zwitserland blinkt uit in natuurpracht. De groene dalen, besneeuwde bergtoppen en diepblauwe meren zijn spectaculair. Ook vind je hier de grootste watervallen van heel Europa. Tijdens een boottocht langs de Rijnwaterval van Schaffhausen kun je het gebulder gewoon voelen.  En vergeet niet de gletsjers. Een absoluut hoogtepunt is de Grosser Aletschfletscher, de grootste gletsjer van de Alpen.

Alpenhoorn

Een typisch Zwitsers instrument is de alpenhoorn. Deze lange hoorn produceert hele lage tonen als je erop blaast. Het instrument is veelvoorkomend in de Zwitserse bergen en werd vroeger gebruikt om met elkaar te communiceren. Jaarlijks wordt er in juli een alpenhoornfestival gehouden in het Zwitserse Nendaz. Honderdvijftig hoornblazers verzamelen zich dan voor een grandioos concert. Wil je zelf een keer op dit enorm instrument blazen? Op verschillende plekken in Zwitserland kun je cursussen volgen.

Schwingen

Zwitserland is een land van tradities en authentieke gebruiken. Iedereen kent wel jodelen, Alpenhoornblazen en vendelzwaaien. Maar heb je ook wel eens gehoord van Schwingen? Het is de populairste volkssport van Zwitserland. Je zou denken dat het iets te maken heeft met dansen, maar het is een soort worstelen. Beide worstelaars dragen een Schwingerhose waaraan gesjord en getrokken mag worden. Het doel: de tegenstander uit zijn evenwicht brengen en in het zaagmeel werpen. Een spektakel om te zien tijdens een Alpenfeest! Hier alvast een voorproefje.

Zwitserse kaas en chocolade

Waar ze pap van lusten in Zwitserland is kaas. Gewoon zo uit het vuistje of in het gerecht Raclette: gesmolten kaas geserveerd met augurken, uien, vruchten en ‘Gschwellti’ (in de schil gekookte aardappelen). Een kaasfondue met allerlei verschillende soorten kaas zoals de zachte Vacherin, de kruidige Appenzeller of de pikante Sbrinz. Erg verleidelijk is ook de Zwitserse chocolade. Wist je dat melkchocolade in Zwitserland werd uitgevonden in 1875 door pure chocolade met Zwitserse melk te produceren?

Zwitserland

Musea

Wist je dat Zwitserland de meeste musea heeft per vierkante meter ter wereld? In het Zwitserse Openluchtmuseum Ballenberg kun je zien dat ambachten als hout- en maskersnijden, touwmaken en klokgieten leven in Zwisterland. Bewonder hoe ervaren lieden hun ambacht uitvoeren en waag zelf ook een poging. Van oude ambachten ga je naar moderne kunsten in het Kunstmuseum Basel. Het museum bevat een enorme verzameling van verschillende vormen van beeldende kunst, vanaf de Renaissance tot aan nu.

Heb jij nog tips?

Naast deze vijf zijn er nog talloze redenen te noemen om Zwitserland te bezoeken. Waarvoor mogen ze jou in de vroege ochtend op vakantie naar Zwitserland sturen? Zwitserse chocolade bijvoorbeeld? Laat het ons weten in de reacties!

 

 

Reageer op dit artikel

Laat een reactie achter

Meld je aan!

Meld je aan!

Gratis kamperen in een avontuurlijke tent of luxe SunLodge?

Meld je aan voor de Start2Camp Kampeertest!

Meld je aan!

Gratis kamperen in een avontuurlijke tent of luxe SunLodge?

Gratis kamperen in een avontuurlijke tent of luxe SunLodge?

Meld je aan voor de Start2Camp Kampeertest!