Start2Camp

Van pasta tot parade, vijf tips voor een vakantie in Italië

Van pasta tot parade, vijf tips voor een vakantie in Italië
212 0

Droom weg aan een romantisch bergmeer, leer koken als een Italiaanse mama in Toscane of bekijk de historische botenparade van Venetië! Een kampeervakantie in Italië draait om genieten, proeven en je ogen uitkijken. We geven je deze vijf aanraders ter inspiratie.

1. Botenparade

Tijdens de De Regata Storica in Venetië zie je een kleurrijke stoet boten en gondels in de stijl van de zestiende eeuw voorbijtrekken door de kanalen.  Na de parade volgen wedstrijden met verschillende typen boten.  De bootraces of ‘regattas‘ vormen een traditie die al uit de dertiende eeuw stamt. Dit spektakel vindt plaats op zondag 1 september 2019.

Regata Storica

2. Pasta en knödel

Bij het horen van de naam Zuid-Tirol denk je misschien aan Oostenrijk, en tot 1919 hoorde dit noordelijkste puntje van Italië ook bij de noorderburen. De regio is nu officieel Italiaans, maar de Oostenrijkse invloeden zie je nog steeds op straat – let op de fleurige bloembakken aan de balkons – en op menukaarten.

Knödel Zuid-Tirol

3. Meest gekiekt

Het dorpje Scanno, in de Abruzzen in het midden van Italië, beweert het meest gefotografeerde dorp van het land te zijn. Waar of niet, de huizen die opeengepakt op terrassen zijn gebouwd lenen zich zeker voor unieke kiekjes. Mooie foto’s maak je ook bij het glasheldere meer van Scanno, net buiten het dorp.

Scanno

4. À la di mama

Een goed restaurant vinden is in Italië niet moeilijk. Zelf eens proberen om zo’n lokaal gerecht te bereiden in je campingkeuken? Kijk de kunst af tijdens een kookworkshop, bijvoorbeeld in Toscane. In een dagdeel leer je de geheimen van de chef, van de beste ingrediënten kopen op de markt tot goed proeven.

Koken Toscane

5. Zoveel meer

Het Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore zijn heerlijke plekken om je vakantie door te brengen. Maar ook de kleinere meren zijn de moeite waard. Het romantische Ortameer is bejubeld door kunstenaars en schrijvers, het Idromeer is heerlijk rustig en rond het bergmeer van Arpy kun je fijn wandelen.

Campings genoeg!

Vind de camping die bij jou past in Zuid-Tirol, Venetië, de Abruzzen, Toscane of de Italiaanse meren!

Reageer op dit artikel

Laat een reactie achter

Meld je aan!

Meld je aan!

Gratis kamperen in een avontuurlijke tent of luxe SunLodge?

Meld je aan voor de Start2Camp Kampeertest!

Meld je aan!

Gratis kamperen in een avontuurlijke tent of luxe SunLodge?

Gratis kamperen in een avontuurlijke tent of luxe SunLodge?

Meld je aan voor de Start2Camp Kampeertest!