Start2Camp

Watergevechten en zandkastelen op de camping

Watergevechten en zandkastelen op de camping
2123 0

De tent staat, de voortent van de caravan is opgezet en alles is klaar voor een onvergetelijke vakantie. Waarschijnlijk is er genoeg in de omgeving te doen om je dagen mee te vermaken, maar ook op de camping zijn vaak vele activiteiten waar het hele gezin aan kan deelnemen. Een dagje luieren aan het zwembad of een goed boek lezen, terwijl de kinderen zich vermaken bij de kinderanimatie of met hun campingvriendjes, is natuurlijk altijd een optie. Maar grootschalige watergevechten met de campingvriendjes van je kinderen of het bouwen van gigantische zandkastelen is vele malen leuker! Onderstaande tips helpen je alvast op weg.

Zo doe je dat: De mooiste zandkastelen bouwen

Wanneer je kampeert in de buurt van een strand, meer of recreatieplas is er grote kans dat tijdens je vakantie wordt gevraagd of je mee wilt helpen bij het bouwen van een zandkasteel. Iedereen kent het wel, dat heen en weer lopen met emmertjes zand, water en schepjes om fatsoenlijk zandkastelen tot stand te brengen. En dan, als je nét het laatste bruggetje hebt gebouwd, begint je eerste toren scheef te zakken of walst een enthousiast kind door je met zorg gebouwde gracht heen. Wat dan? Neem dan de volgende tips in acht zodat je deze situaties voor kunt zijn!

  1. Begin met een groot blok zand, in plaats van dat je emmertjes vult en direct met de torens begint. Het is handig om met een wat grotere schep een bult zand te scheppen en daar een mooi blok van te maken. Bij het maken van het blok mag je wel wat water gebruiken, dat je door het zand heen mengt. Water bindt namelijk de zandkorrels aan elkaar! Maar pas op en gebruik niet teveel water, want dan zakt je bouwwerk snel weer in.
  1. Blok zand goed aangestampt? Dan begint het echte werk pas. Zorg ervoor dat de basis van je kasteel stevig blijft, door het taps toe te laten lopen naarmate je hoger komt. Met de hand kun je figuurtjes uitsnijden en je kasteel decoreren, maar handiger is het wanneer je een mesje en ander fijn gereedschap meeneemt. Zo kun je strakke lijnen in je zandkasteel snijden.
  1. Voor de kers op de taart kun je van tevoren enkele attributen meenemen om je zandkasteel mee aan te kleden, zoals speelgoedpoppetjes, vlaggetjes en kaarsjes. Als je kiest voor wat opvallende kleuren voor je zandkasteel, zal de rest van het strand je kasteel goed opmerken en loop je minder kans dat iemand er per ongeluk in stapt.

Zo doe je dat: De beste watergevechten houden

Watergevechten zijn pas écht leuk wanneer er veel kinderen meedoen, het liefst een beetje van dezelfde leeftijd (zodat de kinderen aan elkaar gewaagd zijn). Voorwaarde nummer 1 is dat er natuurlijk voldoende water in de buurt zijn voor het opnieuw vullen van de waterpistolen. Kondig het watergevecht van tevoren aan, zodat zoveel mogelijk kinderen van het watergevecht afweten. Hoe meer kids, hoe leuker! Kies ook een locatie uit waar weinig tot geen auto’s rijden en waar het liefst ook veel gras en bomen zijn. Hier dan nog wat tips voor een gegarandeerd leuke middag:

  1. Verdeel de kinderen van tevoren over de locatie die je hebt uitgekozen, of laat ze zich verstoppen. Als iedereen een goede plek heeft gevonden, geeft iemand het startsein.
  1. Nu kunnen de kinderen naar elkaar op zoek en elkaar natspuiten. Zorg wel dat ze allemaal ongeveer dezelfde soort waterpistolen hebben, om het gevecht zo eerlijk mogelijk te laten verlopen. Wanneer de één de ander raakt, vormen ze samen een team en kunnen ze samen op zoek gaan naar andere kinderen. Zo krijg je uiteindelijk echte groepjes die tegen elkaar vechten en wordt het een echt spannend watergevecht.
  1. Watergevechten houd je vaak wanneer het echt warm is buiten. Zorg van tevoren dat er een vrije zone is waar kinderen ondertussen wat kunnen drinken en eten en zich met zonnebrand kunnen insmeren, maar waar ze niet geraakt kunnen worden. Door de warmte en al dat rennen kunnen ze best wel wat eten en drinken gebruiken.

Natuurlijk zijn er nog talloze andere leuke watergevechten en activiteiten die je op de camping kunt doen, zoals het maken van een zeepbaan, het opzetten van een lastig parcours dat ze moeten afleggen of een goed voetbaltoernooi. Vaak komen er op dit soort activiteiten meer kinderen af, zodat je eigen kinderen al snel nieuwe vriendjes maken. Zo heb je de rest van de vakantie geen kind meer aan ze, ideaal! Doe je liever leuke spelletjes ’s avonds rond het kampvuur? Kijk dan hier!

Heb je ideeën voor leuke campingspelletjes of een aanvulling op dit artikel? Laat het ons dan weten door een reactie achter te laten op deze blog, of stuur zelf een artikel in.

Reageer op dit artikel

Laat een reactie achter

Meld je aan!

Meld je aan!

Gratis kamperen in een avontuurlijke tent of luxe SunLodge?

Meld je aan voor de Start2Camp Kampeertest!

Meld je aan!

Gratis kamperen in een avontuurlijke tent of luxe SunLodge?

Gratis kamperen in een avontuurlijke tent of luxe SunLodge?

Meld je aan voor de Start2Camp Kampeertest!